goрный tурhзm h эkctрhm c Kрыmу 
Gl222222
::  BELANGRIJKSTE  ::  FORUM  ::  ZOEK  ::
Alpene de Krim en IUBK
·Geografie, relef, klimaat
·Krymskaya toponimika
·Rechnaya netwerken
·Begroeiing en beest
·Geologisch geheim de Krim
Toebereiding te routeert
·De keuze van de stijl van recreatie
·Toerisme met betrekking tot bezdorozhiu
·Cartography
·Het kamp apparaat
Actief toerisme en extrim
·Peshekhodnyi toerisme
·Skalolazanie
·Bejaag en rybalka
·Fietsen, bantam auto-safari
·Paarden en osliki
·Archeologie
·Daiving
·Paraplanerizm
·Extrim-wedstrijden
·Wintersport
·Olympisch steunpunt
·Strijd lettere
·Rolevye wedstrijden
Kosten om aan te treffen
·

·

·

·
Kaart
Sm111111

Geografie, relef, klimaat en de seizoenen van het toerisme. De eigenaardigheden van de weersgesteldheid in de bergen

Krymskii schiereiland completeert van het zuiden obramlenie Europa hiernaast met Pireneiskim, Appeninskim en door Balkan schiereilanden, maar verreweg kleinere en noordelijke hen. Duister en Zee van azov, omyvaiushchie het, onderscheiden van Middellandse zee, maar alsnog hoofdacten van en natuur, en de geschiedenis van onze boord stelt propinquity naar Middellandse zee landstreek vast.

Reizend met betrekking tot iuzhnoberezhnomu rijweg tussen Sevastopol, Jalta en Alushtoi kunnen worden landschappen, karkateristiek voor Spanje, Frankrijk, Italie, Capri, Griekenland, van Cyprus gezien. Podnyavshis in de bergen, bijvoorbeeld, in Baidarskuiu vallei, ontpopen zich tussen de winderige en kalme knapheid van Zwitserland. De traditie van Russisch patriciaat om zodanig plaatsen aspectual stekken met arbours te vestigen in en rotondami uitstekend vullen fontany khanskogo tijdperk en modern restoranchiki aan. Dit op welke wijze het is onmogelijke better afrekent en deskundige semochnye groeperingen, en azartnykh eigenaren mylnits, nanizyvaiushchikh landschap achter het landschap, om te vragen later op vrienden: "Ugadai, waarin het?". Het is overigens, adviseren door alle middelen om dit de meest op te schrijven "waarin", alsmede en tijdperk, omdat the sun positioneren verandert kleur en het silhouet van de bergen door de meeste onwaarschijnlijke afbeelding.

In dat tijdperk noord ravninnaya het deel van schiereiland is voortzetting Naar het oosten-Europees ravniny, maar veel teplee en sushe. Besta zelfs heden polupustyni en alkali voedingsbodems welk, toch, worden de voorjaar van het gewelddadige lichtende karpet van eigenaardige kleuren overkapt.

Om razobratsya in allemaal dit kaleidoskope, willen memoreren naar onze lezers koe-die van school kennissen.

Autonome republiek de Krim (met 1954 g. Met betrekking tot 1991 g. Krymskaya gebied) loopt De Oekraine compositie binnen. Administrant grenst aan noord verstrijken met betrekking tot Perekopskomu schacht en Sivash - naar melkovodnomu de afgrond van De zee van azov. Op de schiereiland northeast resideert lange arenaceous vlecht - Arabatskaya pijl, zijn noord, elk meere monding half schrijft aan Khersonskoi de gebieden van Oekraine toe. Van de kustlijnen van Kerchenskogo straat uitstekend als vroeg als Aziatische kustlijn – Krasnodarskii de boord van Rusland. De tegengestelde "hoek" van de Krim bezet stad-gera Sevastopol, hiernaast met Kiev, eigenstandig controle en directe submissie naar De regering van Oekraine.

Het plein van de Krim - 27 1000 van het plein kilometers - chut kleinere Belgie, Albanie of Haiti, maar zato meer, dan Israel, Cyprus, Libanon, Jamaica. De maximale spanne van de territorium van de noord op het zuiden omstreeks 200 km, van naar het oosten westelijk - 330 km. De spanne van de kust lijn mee Duister en Azovskogo zeeen - 1115 km, op de gedeelte van de stranden het gaat van node over 517 km, en de varieteit van hen zeer is ruim. Eigen alpen en predgornaya het deel van de Krim, aantrekkelijk te werft en actief toerisme stileert prolate in shirotnom richting romb ongeveer in 160-170 km van de west (van Sevastopol en Arenaceous) naar het oosten (tot toe Oud de Krim, Koktebelya en Feodosiya) en op 40-50 km van het zuiden (van Het zuiden kustlijn) op de noord (tot toe Simferopol). Naar de bergen zeer met goed gevolg abuts de aard half van krymskogo kust – west zandplaat erbij arenaceous stranden, fantasmagoricheskoe sevastopolskoe kust met nepristupnymi kapen en magie bukhtochkami, Zuiden kustlijn met de verkeersknooppunt van skalistykh kapen en graviino-galechnykh stranden, Zuidoostelijke kust met roomy valleien en stranden van slantsevogo zand gedecoreerd door jasper van en serdolikami Karadag. Bergen en zee, extrim en nega – zeldzame combinatie tussen de wereld kuuroorden! De en gering plein van Alpene de Krim, gelaten en leegte pafosa en grandeur, slechts in de plus.

Relef en kust lijn. Ravninnyi de Krim weinig onderscheidt van de steppes van de buurt van Oekraine, maar in de west ravnina draait zich in izvestnyakovye afgronden Tarkhankuta, steil obryvaiushchiesya naar de zee, en in de naar het oosten - in kholmistye gryady Kerchenskogo schiereilanden. Kust lijn is overal zeer ingewikkeld: Schilderachtige obryvy en skalnye khaosy verkeersknooppunt met roomy stranden in verdedigde baaien.

Krymskie bergen op het zuiden protyanulis drietal breedtegraad gryadami van Sevastopol tot toe Feodosiya op 150 kilometers. Hun zuiden hellingen zijn alles behalve bangmakerij, en noord diepte draaien zich in mezhgryadovye verlagingen of ravniny.

Twee laag gryady (Buitenzijde en Inner) op de noord componeren Krymskoe predgore snijden op losse selecties door schilderachtige rechnymi valleien. In de west onderdeel bevinden zich anderhalf dozijn onderkende peshchernykh steden en mannenkloosters, tal van welk zapechatleny in de geest-relaasen en thrillers, en in de naar het oosten – selectie Ak-kaya (Witte afgrond) met typische melovoi preriei werd ongedeeld klassikoi sovjet vesternov.

Volop grotov en skalnykh awnings in izvestnyakovykh obryvakh Predgoria, alsmede gunstig micro-klimaat hun cruciale rol in de cultuur van oeroude de stenige leeftijd vaststelde.

In de meeste bar klimaticheskuiu tijdvak, wanneer alles behalve alle Europa werd lednikovym pantsyrem gedekt, valleien Predgoria werd toevlucht voor dierlijke alle klimaticheskikh de zones van Europa van tundry tot toe keerkring. In de werkwijze van tayaniya lednika, de stammen van oeroude mensen levend in de Krim (net zo in North Adriatike en op Hemelsblauwe kustlijn) met de tijdperk zaselili Europa opnieuw. Het is zoals, namelijk daarvandaan voor de meerderheid evropeitsev de landschappen van predgornogo de Krim worden hoe komfortnye, prettige, indiogeen op genetische hoogte vernomen.

In de tijdperken van de vroege ijzerene eeuw van de grot Predgoria (bijvoorbeeld, van Zmeinyi grot iugo-zapadnee Simferopol) stalen rodovymi svyatilishchami tavrov, waarin zij ingenomene opoffering de bogine Deve veroverd ellinov. Met de adoptie van de christenheid, en dan en musulmanstva groty en grotten werden de heilige plaatsen van deze godsdiensten, poosje een en gelijke plaatsen hadden als klein als kleine verschillen in de volksoverleveringen.

Hoogtepunten Inner gryady in de west presteren 583 m overheen de zeespiegel – selectie Mangup, en in de naar het oosten Ak-kaya heeft zegel leix 343 m, maar verticaal obryv zijn voltrekt grandioznoe indruk. In de voorstad van Bakhchisarai Inner gryada bestaaatt uit twee trees kuest, tussen welk vysyatsya anderse en losse selecties vrode Mangupa of Tepe-kermen. Kunnen worden gezegd die namelijk zdeshnie landschappen en vooral peshchernye steden de bijzondere herinnerde afbeelding maakten van alpene de Krim.

Het is in de naar het oosten, op het gebied van dorp Oud de Crimea Inner gryada utrachivaet beschikking kuest en bestaaatt uit de meerdere kegelvormige selecties van vnushitelnoi hoogtepunt. Zij worden gecomponeerd als vroeg als niet izvestnyakami. Berg Kubalach tussen Bogatovkoi en Oud de Krim – dit rekordsmen Inner gryady met de zegel 766 m, poosje rekordsmen anders en met betrekking tot nepopulyarnosti tussen toeristen. Ambtshalve dit plantkundige zakaznik, ruimer hoogtepunt en de wijziging van meerdere plantaardige ceinturen de rijkdom stelen van de groste types en ceinturen op de hellingen van de berg vast. Behalve deze Kubalach interessant anders de meest oeroud (als om uniformistskoi theorie) door geologische rassen voor te tkomen uit. Nader naar Het oud de Krim bewoont machtige beeindiging Inner gryady – selecties Gering en Large Agarmysh, ook overtreffende 700 versmaaten, echter Large Agarmysh praktisch wordt door de opgraving in de rots vernietigd.

Uitwendig gryada leix bezielt relef van de noord van routeren Sevastopol – Simferopol (en chut nader naar het oosten) door losse selecties door het hoogtepunt van 140 tot toe 362 versmaat met de fles-groene plekken sosnyakov, in het algemeen kunstmatig. Interessante ze leix voor die, die houdt rust op De west kust (Uchkuevki, Arenaceous, Nikolaevke), om prokatitsya op paard of alpene fiets of poletat op paraplane en vkusit anderen "verheven" amenities. Pozhalui, leix Plachushchaya afgrond en abutting aan ervan Pozharskii zakaznik kruid, alsmede deltadrom en ippodrom op Kolchugino kan worden door de verdisstes Buitenzijde gryady beschouwd.

Over het algemeen best zijn onderdeel voor het toerisme valleien en selecties tussen Inner gryadoi Predgoria en Belangrijkste gryadoi. In ancientness wegens particuliere nabegov steppe kochevnikov alle transport communicatie tussen volksplantingen werd in deze schrap, nu alles behalve woestijn, niet zatronutoi door asfaltene beschaving uitgevoerd.

Belangrijkste gryada, of Yaila (met betrekking tot krymsko-tatarski - zomer weien) staat door op alles behalve vaste slagboom, hoogtepunt welk rechter door de kustlijn in de west onderdeel (op kaapse Aiya of op Doorstaan-berg) stileert elk meer van 500 versmaaten, en in centraal onderdeel, als vroeg als otodvinutoi van de kustlijn van t de kustlijn van 'fsko kilometers overtreft de 1000 van de versmaaten. Gryada dierevelen van koud strengelt op het zuiden steile obryva smalle sigarenbandje dor - het deftige Zuiden kustlijn van de Krim (IUBK). Overheen Yailoi, kholmistym plat, zien losse heuvels en pieken over. Zes van hen overtreffen 1500 versmaaten, de better half resideert op het plat Babugan-yaila, incluis Romein kosh, de acme van de Krim – 1545 m, alsmede de meeste effektnaya top, met de meeste rijke bespreken – Eklizi-burun (Tserkovnyi kaap) op Chatyr-dage, met de zegel 1527 m. Voor alle deze apices beste aanvankelijke zetel - Alushta.

Op Belangrijkste gryade valt veel van meer sediments af, van zodat luxueuze zelen alpene weilanden en de zachte geslachten van heuvels boeken ons in het centrum van Europa, poosje romantisch, middeleeuws over. De afwezigheid respectievelijk asfalteren en lijnen elektroperedach verhuurt van kinematografistam vele landen moeten hier prikliuchencheskie films losbranden.

Meerdere berezovykh roshchits weerhield anders van De ijsje leeftijd, zal van Rusland vermanen. De meest deftig van hen resideert nabij meteostantsii op Ai-petri, ze en de meest populair tussen toeristen en de meest gemakkelijk van de toegang (op marshrutke van Yaltinskogo autobus halte).

Op het zuiden piedestal Belangrijkste gryady stranden zijn handelswaar door niet enkel doorzichtig water door maar ook mogelijkheid om (of liubovatsya) skalolazaniem op de verticaal of zelfs negatieve skalnykh muren door het hoogtepunt in de honderden van de versmaaten te doen. En obrashchennost stranden om alles behalve overal op zuid te zonnen. Weerkaatsten van de zee zonnestraalen worden gefocust door de afgronden welk hereto baaien verdedigen van vetra. Altijd kan worden "skovorodochki" voor de zonnebarnd anders in "De februari windows" - karkateristiek voor de Krim tijdvakken potepleniya gevonden, of om het fluwelene seizoen naar het eind van De november te prolongeren.

De amenities bestaan en in de wedstrijd in de wijziging van altitudinal ceintuur. Na snezhnykh uitgebreidheden Ai-petri jullie voor elk 15 minuten ontpopen zich in zachte Miskhore. Pleshcheshsya in open zwembad met podogretoi zout water, liubuyas luxueuze kleuren en winter (zodanig in de Krim behoorlijk wat!) Door vlinders.

Yaila schift Alushtinskoi door de vallei op de west en naar het oosten selecties. West yaily – Baidarskaya, Ai-petrinskaya, Yaltinskaya, Nikitskaya, Gurzufskoe Sedlo en Babugan worden door van elkaar kleine verlagingen geschift, en hun hoofd hebben klein razbros met betrekking tot hoogtepunten.

Yaily vostochnee Alushty worden door uitgebreide valleien onderverdeeld en heeft "dvukhetazhnoe" constructie. Lager plat Chatyr-daga kentekenen heeft omstreeks 1000-1100 versmaaten, en Bovenste – 1400-1500 m. Naar yailam Zuiden (1249 m) en North Demerji (1359 m) van de noord abut yaila Tyrke (1283 m) en extensief Dolgorukovskaya yaila met de kentekenen omstreeks 1000 m. Naar yaile Karabi (acme g. Retribution-tau 1209m) abuts van de noord-west Orta-syrt met de hoogtepunten omstreeks 900 versmaaten.

Van Alushty tot toe Sudaka Yaila prorezana roomy valleien, niet zo verdedigden van de winter stuzhi, maar zato met grote prettige stranden – deze Zuidoostelijke kustlijn van de Krim (IUVBK). Barok skalnye kapen en gering ostrovki alvorens hen wonderbaar landschap naar de films omstreeks marine avonturen, zeeschuimers en schatten voorlegen. Het is overigens, echte schatten daivery brengen met de bodem op een regelmatige basis op.

Op het gebied van Sudaka de top van de bergen als vroeg als kegelvormig, plat smenyaiutsya alpen khrebtami, de meest interessant van welk Echki-dag met wonderbare wouden, rodnikami, door de plassen en lichtende-oode hellingen Lisei zee blaft, alsmede oeroude vulkanicheskii selectie Karadag aan.

Yaily algemeen bestaanan uit izvestnyakov en pronizany de 1000 van ruime karstovykh uithollingen. Dit mnogoyarusnye (tot toe 6 verdiepingen) grotten, vertikaale inktkokeren en collieries jagende vrees flauwtes met kristalno door plassen zuiveren, nooit doorbrandend snezhnikami en lednikami, door fantastische decoraties van crystalls en door kaltsitovykh natekov en voorbij de overtuiging voorname aartsen in de dozijnen versmaaten door het hoogtepunt. Van hen, eigen zeggend, en kwamen Europese inzicht in sanctity en razvilas khramovaya architectuur voor.

Zelfs in de bergen de natuur van de Krim verblijf minzaam naar persoon latend tussen de honderden van gevaarlijke de testen, van gemakkelijk van de toegang slechts wanhopige en wedervoeren iskatelyam avonturen, meerdere, slovno speciaal verzonnen handig en prettig mestechek welk kunnen nasladitsya zelfs invalids of oudere mensen. En reeds, natuurlijk, Alpene de Krim in het bijzonder khorosh voor kinderen, waarmee het eenvoudig gevende onderrichting speelt door de avonturen. Geologie, naar de botanicus, zoologie, geografie, geschiedenis het is mogelijk poznavat zonder de moeilijkheid, betoverende en grafische voorstellng, is ongedeeld per de tree.

Waarheid, meest belangrijk is goed alpen provodnik. Evenmin een boek zal niet naar jullie van de dialoog met bedreven inboeten. In dorevoliutsionnye the times van het cijfer provodnikov waren met betrekking tot eigentijds kultovymi, bijvoorbeeld, in Bakhchisarai tatarin Mesaut was zo veel znamenit die quitte kaarten met het type erop ernstig op de piedestal van de afgronden Suvlu-kaya staal populair suvenirom.

Het is Real, allen van toerist centra knuppelt in zelf kennissen op de dozijnen tomov, en tournee met de handelswaar provodnikom – dit nepovtorimoe avontuur, exclusieve filmkunst in een kopie!

Alle drietal gryady Krymskikh bergen zijn weg omlaag op de boorden in zeer specifieke "knooppunt'en. In de west deze Balaklava en kaap Feolent, in de naar het oosten – Koktebel en kaap Kiik-atlama. Als te merken 3 foto's om-ervaren toeristisch (te bestrijden maar onbekend met de Krim) van typische trekhgryadovoi schilderstuk ergens op Bakhchisarai, west "krutizny" en naar het oosten sensueele okruglosti – niemand zullen niet zeggen die dit een land. Contrast ontstellend, maar adviseren niet proskakivat alle Krymskie bergen voor een trace. Niets zal begrijpen, en genoegen zal oppervlakkig. Ik over het algemeen niet adviseer te verstrakken voor soboi taak om alle een of ander's "te begrijpen. Naskolko ik weet, wedervoer toeristen in de liefde in het Krim, weten en waarde alle de. Principieel en dit boek vovse kun niet naar vermoeiende kennissen obo alle gebieden van Alpene de Krim schenken. Ze eenvoudig zal bijstaan om te kiezen wat jullie zullen om in staat zijn en in te liefhebben dan met de tijdperk zullen stuk beter, begrijpen dan ik, ja en alle anderen bedenkers van de boeken. De Krim, werkelijk wordt op de gering ugolki onderverdeeld, allen van welk – "ding in zelf", naar de communicatie waarmee kan worden alle leven besteed.

Het klimaat van de Krim op de heel de eigenschappen heeft van de sober ceintuur. De maar Zuiden kustlijn van de Krim naam subsredizemnomorem - de hoofdacten ervan klimaat dichtbij naar de gebieden van Middellandse zee zee, en groste en fauna - naar subtropikam. De gemiddelde temperatuur van De januari +4 graad Met. IN Predgore deze chut meer 0 graden, en op Yaile winter serieus en zelfs gevaarlijk, met ernstig naskvoz pronizyvaiushchimi strengelt. Dit als vroeg als sober-koude en vochtig alpen klimaat met altitudinal poyasnostiu. Op de 1000 van de versmaaten verlaging van de temperatuur op een gemiddelde wordt in 6 graden geschatten, niettemin van obrashchennost helling noordwaarts, lommer en noord of in het bijzonder gevaarlijke noord-naar het oosten strengelen kan verlagen temperatuur is ongedeeld achter skalnym kam op 10-15 graden. Regentijd en vooral sneeuw in de winter van gaan is niet ongedeeld meer frequent, dan op de bodem, en de hoogte van sediments hoger boven in 4-6 tijdperken. De sneeuw borgsom in skalnykh krakken in de winter van kunnen 6 versmaaten bereiken! Maar zal niet reeds ook toeristen tiranniseren. Belangrijkste massa sediments, net zo wordt klassieker middellandse zee landen gestoken, gaat om over te winteren.

Klimaat in de bergen heeft de eigenaardigheden letterlijk per alpene selectie. En zeer belangrijke anderse en de tentoonstelling van de helling, vooral in de winter van: Als op de noord kuluare berg Chatyr-dag, bijvoorbeeld, stormen eigentijds blizzard met pronizyvaiushchim koud vetrom die op het plat misschien zonne en alles behalve bedompt, zodat kunnen worden aangefruit, en op het zuiden bosky helling als vroeg als allemaal doorbrandt. Op de hele bergen verschillen helemaal keren van jaar door elk meere koude avonden, dan van de vallei, door een grote vele misten en sediments - in de winter van zullen vormen paardenstal snezhnyi deken welk kan drijvende tot toe de April middellang behouden. Op platte vlakken van Belangrijkste gryady Krymskikh bergen - yailakh alles behalve altijd wind blazt. In dat tijdperk de menigte bestaan van gezellige alpene valleien en kloofen, bijvoorbeeld, urochishche Rode grotten, waar altijd rustig en verreweg teplee, dan in canton.

Met betrekking tot hellingen yail Ai-petri, Babugan, Chatyr-dag en Demerji in de winter van en in de voorjaar van kan lawines ondergaat. De wegen van de vergadering van de lawines year in year out door een en gelijke en bijstere nou uitstekende van ver bezlesnymi schrappen. Houden serieus naar de voorkomingen meteosluzhb omstreeks de toevalligheid van de vergadering van de lawines stand, ja en over het algemeen nemen in de rekening dat winter campagnes met betrekking tot yailam zeer gevaarlijk en serieuze toebereiding vergen. Het is begeleidend, voor alle alpene campagnes moet legitimation in de controle-spasatelnoi de aanwending van de Krim verstrijken, en er jullie als vroeg als krijgen en detailleerden informatie en omstreeks de indigeen en omstreeks seizoense complexiteiten, gevaren, alsmede en omstreeks de meeste prettige en interessante verdisstes van het trace.

De losse toevalligheid van krymskikh tournees – NIET KAARTen VERTROUWEN! Grootst folly in het planning van krymskikh traces – te verzinnen van hun huis is eenvoudig van op de basis meerdere toerist stippelt. Eerst – alle sovjet (en post-sovjet) kaarten izdaiutsya met geadviseerde verstuikingen. Seconde – onderzoek – zeer kostbare afmeting en wordt zelden – tijdperk in 20-30 jaren oud gedraagd. Vuiligheid straat in de Krim wijziging jaarlijkse, tuinen raskorchevyvaiutsya, van en de kunstmatige daling van de wouden ontluiken.

Derde – afstand op de kaarten wordt hoe proektsiya op de vliegtuigen gemerkt. Namelijk dozijn versmaaten op de kaart kunnen bangmakerij obryv in de 1000 van de versmaaten van het hoogtepunt, helemaal nepristupnyi portretteren. De andere toevalligheid van – IULLIUZIYA VSESILNOSTI MODERNE TECHNOLOGIEen. Apparata sputnikovoi navigatie in de Krim helemaal nutteloos.

Door de kaarten op alpene traces om noodzakelijk te benutten. Omstreeks de eigenaardigheden dit losse artikel 'De cartographische wisselborgtocht van alpen toerisme".

Afstanden in de bergen worden evenmin gewoonlijk vernomen. Wegens hoge prozrachnosti lucht naburig apices kan dichtbij lijken, maar ovragi en afgrond zal veroorzaken jullie moeten op de dozijnen kilometers lopen. In dat tijdperk mist en klochia oblakov zal doenen toekom naar jullie onwerkelijke vermaak om dampkring te bezinken wat-nibud Solyarisa en om over het algemeen omstreeks de aanzijn van de beschaving en enkel anders gumanoidov, nou voorbij uw bedrijf zich te vergeten! NOCH PIJNVERDOVEND MIDDELen EN NOCH ALCOHOL op het trace! Ik jullie verzeker, evenmin mukhomory zullen naar jullie Real gliukov niet inboeten, mirazhei van en bangmakerijen die wachten, niet dozhdutsya jullie in Krymskikh bergen. Niet verbluffen en wat op de foto's of videosemke maakten in de bergen, grotten, op rodnikov wil nekie "wezeneid'en met de van niet aardse structuur van het lichaam, siyaniem, felle colonnes en anderen waarneembaar verschijnsels doordringend energeticheskikh tel. Schrijf aan dit pragmatichno, maar met de juiste gedeelte van egards toe. Geniet van alpene lucht, badend in waterfalls, door de thee van alpene grassen en siyaniem van sterren, maar niet worden shamanit en pokorit deze machten gefolterd.

Een van aanleidingen, met betrekking tot welk mensen van wit geslacht voelen ons in de Krim opmerkelijk - het familielid vochtigheid van de lucht. Ze in de Krim alles behalve altijd en overal gering - hierin 65 - 80% en optimaal voor evropeitsev.

Zomer in de Krim naar het buitenland de wereld verhit en zonne (de gemiddelde temperatuur van De juli +24 graad C, in de augustus van de vurigheid kan 40 graden overtreffen, maar wordt zonder de moeilijkheid zijnde verschuldigd naar de aridity van de lucht) overgeboekt, expliciete weersgesteldheid lekker verversen kleine stortbaden, meestal des middags. Mensen, slecht boekend naar de vurigheid (vooral rijke en knap) nu voor de zomer recreatie losbranden, postuur of kopen thuis en villy in alpene valleien. Er zijn zomer avonden winderig en vers. Vooral populaire Baidarskaya de vallei (van het land van Sevastopol) en gezetene Zelenogore (Belogorskii gebied). Maar niet minder goede alpene dorpen Alushtinskoi en Salgirskoi valleien, hier, overigens, verreweg goedkoper.

Door de landsgrenzen van badend seizoen kan worden het midden van De mei (beschouwd maar traditioneel mnogoliudno op de vieringen in eerst dekadu Mag) en het eind van De september. Toerist kruiden in de jaar in het Krim-om, maar bestaat van vspleski kosten van De mei vieringen en Nieuwjaar. Allemaal behoorlijk zdravnitsy nu zwembaden hebben met podogretoi zout water, zodat met badend van bijzondere problematiek niet. Probleem leix in wat in De juli-augustus op de kust ook mnogoliudno en luidruchtig. Hoewel in de bergen tamelijk prettig, maar de punten van de traces op de kust te plannen het is noodzakelijke elk meere voorzichtige, vyiskivaya niet in het bijzonder overbelaste kuuroorden.

De nu synopsis van de eigenaardigheden van de jaarlijkse cyclus van krymskogo toerisme.

Nieuwjaar menig treffen in de bergen – op de bungalows, toerist en okhotnichikh steunpunt, in de asielen en zelfs in palatkakh. En door provozhaiut de dag 31 December opstijgend van Angarskogo perevala op de top Chatyr-daga. Als vroeg zoveel jaren met betrekking tot de initiatief van simferopolskogo club Vroeger-cyclo en het voorzitter Vyacheslava Minina dit wordt door de viering met de wedstrijden en competities met betrekking tot alpene fiets.

19 Januari (Baptism) - van drie tijdperk okunutsya in de zout water (in de oorzaak van Vader, Zoon en Heilig animo) op Alushtinskoi waterkering zamelen de 1000 van mensen in. Is dit maakten in 12 uur avonden. Ok en in waterfall Suuchkhan op Rode grotten accepteren koud kupel door de dag. Hier zamelen nageslacht Porfiriya Ivanova, extrasensy, de aanhang van esoterische doctrines in.

Dag de heilige Valentina (14 Februari) De dag van Het sovjete leger 23 Februari ideaal voor de wintersport. Op het moment alles behalve met de wisselborgtocht op Angarsk perevale en Ai-petri sneeuw bereikt meerdere dozijnen santimetrov. Russische Maslenitsa met het gebied, blinami, door de wedstrijden en traditionele vlakke colonne met de prijzen wordt op Ai-petri aangetekend. In het programma ook amerikaans voetbal op de sneeuw, jagend snegokhodakh, kamels, alpene ski's, snoubordakh, slede en anderen.

En in De internationale Vrouwelijke dag 8 Lentemaand sneeuw in de bergen kan anders zijn neplokh voor het rijden, maar in expliciete dag als vroeg als alles bruin, en los smelchaki zelfs baden in de zee.

In de voorjaar van abyssal Zwarte zee progrevaetsya op Jalta en Alushty getreuzeld, dan op de west of naar het oosten kustlijn van de Krim. Daarvandaan Marcheren en April met hun gewelddadige bloesem vooral handelswaar in Predgore, allereerst in Bakhchisarai. Peshchernye steden van hen zuiden obryvami, letterlijk oblaskany helder solnyshkom, warmte door zo en struitsya ascendant toeloopen.

Vesennie vakantiedag bergen vullen door kinderen van verschillende landen welk na slyakotnykh winter steden gelijk enthousiast vernemen en eerst zonne warmte en boze kontrataki koudes met blizzard en sugrobami.

Mogen vieringen - van eerst 10-12 dagen van De mei alle hotels, zdravnitsy, en quitte privesector is ongedeeld perepolneny. In de begeerte om met het dit schastlivtsam anticiperende zomer af te filieren, naar jullie moeten vooraf kaartjes en bewoning dragen zorg voor. Geavanceerde Moskou firma's op het moment verhuizen vandaan in collectief verlof van de afwezigheid op 10 dagen. Het is begeleidend, voorspoedig siaiushchie siskie - ook. En juist in succesrijke firma's team prefereert bergen en actief toerisme.

Peregruzhennost verwekt en vermeerdering prijzen. Maar omdat in de winter van the nation meerderheid mejuffrouwen naar de bergen en zee, volop vstrechnykh en transversal groeperingen in de bergen vovse ergert niet. Alles affably zdorovaiutsya en vovse niet bemerken elkander op welke wijze concurrenten. Mag zonnebarnd vooral in de bergen zeer skor en gevaarlijk (lucht ongewoon chist en doorzichtig), niet vergeten Defensie room! Whereat van de amateurs van De mei campagnes wachten en verplicht thunderstormses. Zal en naar periodieke geest en naar aalglad razmokshim footpaths zijn gereed. Echter sensatie van generaal svezhesti en vselenskoi zuiverheid na alpene onweersbuien geachte kosten.

Zomer dagen zeer dolgie: In 4-6 uur morgen als vroeg als ontsteken, temneet in 8-10 avonden. Op de kust zomer avonden verwarmen in De juli-augustus zelfs dushnovatye (met uitzondering Alushty en valleien vostochnee het, waarvandaan winderige lucht skatyvaetsya bergen op de avonden), in de bergen winderig en vers.

Zakaty in de Krim, vooral in de bergen, zeer klein. Maestroen en amateurs onderkenden karelskikh en anderen noord zor (die werkelijk fantastisch) beklijfde door de klok, er is een begeerte om te vermanen: In Krymskikh bergen zon is ongedeeld accuraat verhuist vandaan, provalivaetsya voor horison en accuraat bewandelt op de zwartheid. Het is misschien gevaarlijk, als jullie zijn vooralsnog op het trace. Ook accuraat kan vynyrnut wegens de helling luxueuze en improbably grote maan lopende bergen door lichtende gele kleur. Het is niettemin, opnieuw – zorg! Maanen kleur altijd was symbool verolomnosti, illiuzornosti. Totaliter schijnbare helderheid, maanen straalen zullen helemaal andere schilderstuk van het dodenrijk uitlenen, dan zonne, deformeren afstanden en kunnen uitstrijken en om echte gevaren relefa – rasseliny, obryvy, karstovye voronki te verhullen. Noch wandelwegen in de maan! Eigen zeggend, namelijk dit veroorzaakt noodzakelijkheid wedervoer provodnikam altijd om op de avond bonfire afschuwelijke geschiedenissen omstreeks Black Doll, Mangupskom jongen en anderen, voor te schrijven om toeristen rustig zabilis in palatki en niet pomyshlyali evenmin omstreeks wat avond activiteit achter hun beperkingen.

Niettemin willen komen op krymskim zakatam terug. Zij klein, maar zeer effektny, tussen haakjes net zo rassvety. En thema's, en andere tvloeit liubovatsya terzijde van handige en brandkast kamp voor.

Beste tijdperk voor alpene campagnes Juni. Verrassend en zelfs obidno die het werd in de Krim tegen de tijd van scholen-jongens minderjarige en middeleeuw, alsmede diverse lgotnikov. In de bergen zij naezzhaiut door leix autobussen en topchut een en gelijk populair pyatachki. En omdat dagen in juni – de meeste lange, lucht – de meest zuiver, in de bergen slechts beginnen tsvesti lesnye appelbomen en de onwaarschijnlijke zeeen van salutary yailinskikh lugovykh grassen. In 20 aantallen van Juni – de tijdperk van zogenaamde zenitalnykh stortbaden. Wanneer zon kosten in het toppunt, hoog in de lucht, het straalen naar poludniu haken landen alle vlagu, en na het diner snel nizvergaiut zijn onder af. Vooral duidelijk dit uitstekend op pashnyakh Predgoria – land is ongedeeld paruet, erover cost poluprozrachnoe marevo. Correct trace geplannen, om tot toe 12 – 13 uur te zijn op cab-rang en beneden het dak, gelaten zelfs polietilenovoi, jullie krijgen van zodanig dagen bijzondere verrukking. Avond zal opnieuw expliciet en dor, land na zenitalnykh regentijd vysykhaet momentalno. Deze markt en betreffende de kust.

Juli-augustus – zware tijdperk voor alpene campagnes, naar maar natie komt tamelijk behoorlijk wat. Reddingen wat op apices altijd veterok, en avonden zeer vers.

Herfst knoeit door stille zonne dagen (zelfs door weken), maar ook amply – dan zapadnee en hoger boven - potchuet door de regentijd.

September is een Oktober is een best tijdperk voor actief toerisme en anderse handelswaar voorwaardes voor badend in de zee.

November vakantiedag zijn de tijdperk van het gezin recreatie, van school bezichtigt en excursies. Van de vele steden van Oekraine kan worden gekomen avond in de trein, slechts op een dagen - dit zeer suitably en goedkoop uitgevoerd. Het is begeleidend, bestaan en zodanig Moskou extremaly die priletev op het vliegtuig, met zelfde vluchtige snelheid obezzhaiut alle krymskie steden op de fiets slechts voor de opbrengst een of anders.

Winter dikwijls weinig onderscheidt van belated herfst, maar in de bergen - dit is eenvoudige mirakel: Dorre vrieskou is, zuiveren borstelig sneeuw. In meer detail omstreeks de wintersport – in het hoofdstuk omstreeks actieve recreatie en pronken.Complementarily op dit thema:

Krymskaya toponimika
Rechnaya netwerken. Badend seizoen op alpene rivieren en plassen
Geologisch geheim Alpene de Krim. Aardbevingen, aardverschuivingen, obvaly, zaten

© 2005-2009 www.srimeanextreme.som. Alpen toerisme en extrim in de Krim.
In het citaat van de materielen saita direct giperssylka op www.srimeanextreme.som Verplicht