goрный tурhзm h эkctрhm c Kрыmу 
Gl222222
::  BELANGRIJKSTE  ::  FORUM  ::  ZOEK  ::
Alpene de Krim en IUBK
·Geografie, relef, klimaat
·Krymskaya toponimika
·Rechnaya netwerken
·Begroeiing en beest
·Geologisch geheim de Krim
Toebereiding te routeert
·De keuze van de stijl van recreatie
·Toerisme met betrekking tot bezdorozhiu
·Cartography
·Het kamp apparaat
Actief toerisme en extrim
·Peshekhodnyi toerisme
·Skalolazanie
·Bejaag en rybalka
·Fietsen, bantam auto-safari
·Paarden en osliki
·Archeologie
·Daiving
·Paraplanerizm
·Extrim-wedstrijden
·Wintersport
·Olympisch steunpunt
·Strijd lettere
·Rolevye wedstrijden
Kosten om aan te treffen
·

·

·

·
Kaart
Sm111111

De cartographisch garanderend is van alpen toerisme. Kaarten om, pedaalen in de voeten over te geven

(artikel is rechtvaardig voor het planning van elk campagnes)

"Vlot was op de krant, ja vergat pro ovragi"
Soldatskaya byword

Byword droegen epigraph binnen, werd in de Krim in de jaren van de eerst verdediging van de Sevastopol 1854-1856 jaren, van de defensie onsuccesvol en zeer bloedig bevallen van. Een van hoofd veroorzaakt dit was wat alle militaire operaties waren gepland over Het algemeen hoofdkwartier houdt in St.petersbourg.

Tijdperk achter lees timen met betrekking tot e-mail of op de conferenties in Het internet de volgende plannen van pokoreniya de Krim (op alpene fiets), telkens het is noodzakelijk om van naivnosti hun kabinet producenten zich te verwonderen. Het gaat begeleidend, niets slecht over mensen zamelden katatsya met betrekking tot de Krim op de fietsen in, ik moet spreken zamel niet. Het is over het algemeen, persoon, vybravshii voor de onszelf de actiefs stijl van het leven, slecht te zijn kun niet. En hier is van slechte kaarten – aankondiging lib.

Zelfs voor het werk met de handelswaar kaarten noodzakelijk zaken doen onderrichting. Niettemin opnieuw willen terugkomst hereto dat "klant altijd van de recht'en", zodat willen nemen aparte maar meeste belangrijke besefen en de meeste verbreid problematiek.

1. Wat bestaan die in cartography:

Wij willen beginnen met wat cartography dit geenszins beta, omdat kaart – dit geenszins boetseren van de kamer, en het afbeelding. Het is naam, de producenten van de kaarten altijd werken niet enkel met wiskundige basis (door het systeem van de coordinaten, door de vasstelling van de hoogtepunten, door de toonladder), maar ook de inhoud verplaatsen van de kaarten door schilderachtig direct toegankelijk (in het toerisme dit relef, begroeiing, rijwegen, stad, dostoprimechatelnosti, dienst). Afbeeldingen vovse zijn niet modellen, zij opiraiutsya niet op de wiskunde, niet op geodesic opmetingen, en op emotionele inschattingen.

Met wiskundige basis ook niet alles zo strijken. Mijngang op de ogen baikery van De moskou gemetene hooogte met behulp van gereedschap sputnikovoi navigatie GPS rechter binnen triangulyatsionnoi toren. Verschil tussen stempelen, otlitoi in geworpen op ijzer en door de aanwijzingen van het gereedschap, gecomponeerd omstreeks 90 versmaaten. Wat hier ligt?

- Het feit is die in USA, wiens sputnikovaya systeem zal gegevens op HET GPS bevoorraden, wordt het systeem van de vereenzelviging van de nul zegel van de hoogtepunten, en in SOVJET-UNIE - de geadministreerd. Wij op school dat hoogste top studeren van de wereld is Chomolungma in de Himalaya, en op Amerikaan globuse – de grotste top van de wereld – piek Klaproos-kinli, en ze bewoont, natuurlijk, in Alaska, op de territoria USA. Net zo alle de meeste-de meeste, begeleidend, dit misschien eenvoudig cartographisch strashilka. Maar de systemen van de opmeting van de hoogtepunten, werkelijk verschillend.

Hier is dat melding goed op de hoogte toeristen af Doken-peterburg, niet een jaar beta-orienteerde navigatsionnye apparata.

Totdat om met het gereedschap GPS te reizen, moet boven verduidelijken, wat geophysic model van de kloot wordt erin (door de optie Datum) geintroduceerd.

Sovjet-unie en op de post-sovjete kamer voor het model van de kloot wordt geadministreerd

  • Ellipsoid Krasovskogo (Pulkovo 1942)
  • Const AP As Double=6378245' Larger poluos
  • Const Alp As Double=1/298,3' Persen

In sputnikovoi navigatsionnoi systeem de Verenigde staten welk nu Vsen de meest van landen, wordt Ellipsoid GRS80 (WGS84) geadministreerd

  • Const AW As Double=6378137' Larger poluos
  • Const Alw As Double=1/298,257223563' Persen
  • GPS werken in Sistemewgs84, maar is in staat om coordinaten in "Pulkovo" te vertalen. Als erin om "Datum" in een stemming te brengen.

En hier is vertaalt het hoogtepunt van WGS in "Pulkovo"-' weten niet. In het gebied Pitera dat verschil spreken in de aanwijzingen van het hoogtepunt presteert omstreeks 10 versmaaten (hier nul hoogtepunt in pulkovskoi systeem). Als GPS heeft geen antenne barometer-hoogtemeter, dan eiste vertikaale vergissing kan 25m, en in reale verdacht meer presteren.

Als GPS met aneroidom, dan laatst avtokalibruetsya met betrekking tot deze kameraden in WGS84. Als deze gegevens vallen met deze Baltische Zee systeem samen, van toen hoogtepunt op de kaart en op HET GPS vallen tot toe 0-2m samen, bijvoorbeeld Kolskii p-ov en Arkhangelskaya gebied, van maar waar dat aftakking kan zeer ruimer zijn.

Wij willen herinneren aan onze boggle in de nauwkeurigheid sputnikovoi navigatie begon van de aftakking tussen de indicatoren van het gereedschap en door de zegel op triangulyatsionnom zetel in 90 versmaaten.

Het is algemeen, in de Krim, ik adviseer te zijn zeer ostrozhnym met pribornoi navigatie, in de omstandigheden van de mist over het algemeen om motie op te houden.

De verstuikingen van de kamer, van de afstanden en hoeken tussen objecten onvermijdelijk in de overdracht obemnogo relefa op de vliegtuigen, maar voor het toerisme langgeleden als vroeg als worden marshrutnye diagrammen aanwijzend van op de toonladder hooogte door ieder 1, 2, 3 km of in de punten van de wijziging van de vooringenomenheden verzonnen. Door het klassieke voorbeeld van zodanig kaarten kan het kaartenboek 'Met betrekking tot peshchernym de steden van de Krim" heten.

Naar echter toeristen van voormalige socialistische landen het is noodzakelijk om te gaan anders met gegevene verstuikingen welk in de doelen van de wisselborgtocht van het regime van het geheim introduceren in de kaarten speciaal treinde en speciaal betaalbare deskundigen. Leix op de kaarten van the times van de eerst cooperatives (1989-1993 jaren) van deze verstuikingen niet.

Daarvandaan stippelt toeristen in het algemeen okhotyatsya achter het geheim topographic van Algemene hoofdkwartier uit. Erop altijd wordt geindiceerd en het jaar van de onderzoek, bijvoorbeeld1967. Die elk meere verse onderzoek weet, melding.

2. Wijzigingen in de natuur

Een van erg goede Amerikaanse boeken met betrekking tot construerende geologie heet "Rommelig landschap". Het is Real, alle constituenten van het landschap leven door het stormachtige leven:

  • Relef vovse is niet ergens toe zastyvshim, in de dieptes van de voedingsbodem verrijzen niet van maar aardbeving maar ook prosadki wegens burovykh werken of zapolneniya pondages, de spiegel verandert van knarsten water, karstovye prosadki, aardverschuivingen, obvaly en gryazekamennye toeloopen de gigantische volumes verplaatsen van de voedingsbodem – tamelijk is eenvoudig van de geducht stortbad, om gewoonlijk trace werd onneembaar op een keer voor alle;
  • Rechnye valleien in de Krim de meeste het intensief beheerst deel van landen, van het bed spryamleny, terrassen zijn alined en raspakhany, maar jaarlijks van rivier persoon manen erover nichtozhnosti – snosyat bruggen, razmyvaiut rijwegen, steken lussen (meandry), bij wie latere zullen staritsy en moerassen formeren;
  • Begroeiing door fundamentele afbeelding de vooruitzicht verandert van het landschap – op bezlesnykh hellingen in de Krim alles behalve overal narezany terrassen, oude tuinen raskorchevany, in voorstedelijke wouden schenen dachnye bebouwde komen en dorpen krymskikh tatar;
  • De bijdrage in de wijziging van het landschap (van het landschap, kraevida) binnenkomen en beest, en weersgesteldheid meewerken oorzaaken, en, natuurlijk, economische activiteit of ongedeeld maken bot durkovanie mensen, maar belangrijkste conclusie als vroeg als en zo yasen. Als vroeg als op het moment van de toegang in printend huis kaart de grote aantal vormt van de dwalingen en verstuikingen.

De noordkust van De zee van azov, bijvoorbeeld, wijzigingen na iedere ruime storm op de dozijnen en de honderden van de versmaaten, zodat op marine kaarten zelfs wordt geindiceerd dat kust lijn spiegelt zich conventioneel af.

3. Taken en beslissingen

Als om met betrekking tot orde te beginnen, dan, zonder de twijfel, belangrijk en upoitelnaya onderdeel veloputeshestviya begint (en continueert tot in het oneindige lang en bezmerno lekker) van de keuze van land en gebied catania. Op dat etappe van better alle risovannye de kaart van landen en de provincials (van de gebieden, van de toestanden, van de graafschappen, bezlikov, bantustanov, ok weten niet ...). Zodanig kaarten overdracht op welke wijze driedimensionaal complexiteit en krutiznu relefa, de karkateristieke geslachten van horison, de typische eigenschappen van de kust lijn, inzicht in omstreeks de begroeiing, de dichtheden van de stad en ontwikkeling dorozhnoi netwerken. Veselenkimi door de speldjes en schilderstuken op de kaarten worden dostoprimechatelnosti, amenities en vkusnosti gestempeld. –Niet zich vergeten die deze als klein als afbeeldingen, en persoon die hen schilderden, konden helemaal niet bedienen wat jullie presenteren. Het is normaal, omdat afbeeldingen rozhdaiutsya in de hersenen op basis van opvoeding, van culturele tradities, van eerst-hand ervaring.

Op de etappe van de keuze van land noodzakelijke anderse foto (erop, bijvoorbeeld, met betrekking tot middellandse zee landen uitstekend wordt geillustreerd de zin van Marxa "geit bikte Griekenland" – zelen zeer scanty en in Spanje, en in De turkije), ok en pyshnost tropische brink maar meteen moet van de vochtigheid en vurigheid, niet in het bijzonder compatibel met pedalirovaniem vermanen. Als om van de Krim te spreken, dan op Het zuiden kustlijn, op de landen van Sevastopol, in Bakhchisaraiskom, Simferopolskom en Belogorskom gebied zijn mogelijke gorno-lesnye traces in de afschaduwingen. Maar hier gemakkelijk om te verdwalen en redelijk om provodnika te huren. En hier is voorstad Koktebelya, Tarkhankut, Kazantip handelswaar door goede bespreken en afgelegene vooruitzicht in het trace keuze. Maar hier van de zomer vurige smoorhi jullie bezzashchitny.

Rechtvaardigheid in behalf van willen memoreren, van die dorre krymskaya vurigheid, nog niet zo gevaarlijk op welke wijze van de vurigheid van Russian Middle schrap, van en de als vroeg als alle de meere vochtige vurigheid van de keerkring. Natuurlijk voor wit geslacht klimaticheskoi door de schrap, vanwaar, eigen zeggend, wit geslacht en rasselilas met betrekking tot ontsteken, zijn dor subtropiki: Hemelsblauwe kustlijn (Nitstsa en Monaco), noord Adriatiki (North Italy, Slovenie, Kroatie), Het zuiden kustlijn van de Krim en Krymskoe Predgore.

De keuze van de stijl catania – marshrutnyi of radialnyi, bivuachnyi of komfortnyi, alweer het is van node anders op domashne-kabinet porie. Het is mogelijk van nadergat kaarten en becommentarieert vreemd reizen van Het internet. Kaarten noodzakelijk als vroeg als en masshtabnye, better alle1 100 000, namelijk in 1 cm – 1 km, vandaar dat lus of radialka op 20 km zodat direct werkelijk erbuit giet in 50 –70 km sutochnogo benzinevere per mijl met betrekking tot bergen en dolam die totaliter behoorlijk wat, maar toch umeshchaetsya voor de ogen op standaarde opmaak A4.

Zodanig listok kan worden gehouden als vroeg als voor de ogen en in speciaal doorzichtig planshetike in velosumke op helm. Juist met zodanig kaarten (alsmede krupnee en melche) ik bereid de traces voor, algemeen naar me het is noodzakelijke proekhat niet minder drie tijdperken studeren niet een geslacht van motie, en nekuiu schrap, om te de meeste handige en interessante trace kiezen.

Op dat etappe van zeer schilderstuken helpen van de ruimte en antenne fotograferend. De ruime volume van zodanig werken wordt met betrekking tot de Krim in 1980 jaren door de geologische faculteit van De moskou universiteit door hem volbracht. Lomonosov. De faculteit basis resideert in pos. Winderige Bakhchisaraiskogo gebied. Slechts willen herinneren aan relef, snyatyi van de ruimte, alle gelijke wijzigingen. Het is bijvoorbeeld, na zware regentijd in de zomer van 2002 jaar, de meeste kleine weg van Wetenschappelijk in Bakhchisarai overheen het gas pijpleiding trace werd onneembare een of anders: Klei smylo, verbleef slechts ruimer met de arris van de tichel mergelya – evenmin om te karren, evenmin om te gaan. Ander voorbeeld: Plyazhnaya footpath van Alushty tot toe kaap Sotera. Tegen het eind seizoen zijn utaptyvaiut uitstekend, en na de winter stormen te karren met betrekking tot loszinnig strand over het algemeen het is onmogelijk. Altijd moet meerdere varianten "van de zetel En in de zetel B", daarvandaan zabivat punten in HET GPS – eerder wedstrijd, weten dan noodzakelijkheid.

Gennadii Timofeev (producent saita www.tavria.ua., de ruim bedreven van Bakhchisaraiskikh voorstad, hoe-die zei die kan zo karren, om wind altijd was in spinu. Zo het en bestaan, omdat voor de valleien Predgoria karkateristieke dat molteken hun onderdeel raspakhana, en rijwegen prokatyvaiut (poosje na raspashki iedere voorjaar opnieuw) met betrekking tot boorden velden en wouden of rechki. Wordt gewonnen die altijd bestaan keuze – obekhat seks aan de rechterzijde of op de gelaten.  Op de tijdperken prokatyvaiut en sokrashchenki met betrekking tot diagonalyam. In elk geval afbeeldingen zodanig gruntovok op de kaart conventioneel. Tel naar lesnykh rijwegen die ermee anders slechter: Op topokarty wordt veroorzaakt gek spinneweben prosek, van mineralizovannykh vuren-controle schrappen, van trelevochnykh traces, met betrekking tot welk trekkeren taskaiut brevna. Tussen het dit bezobraziya eenvoudig verlopen zich echt gruntovki (tussen welk bestaan uitstekend oeroud "ishachki" acclivous viuchnye footpaths). Hieraan anders moeten pribavit kolei van het transport lesnikov en brakonerov welk is eenvoudig motaiutsya met betrekking tot de materies, naar senokosnym polyanam of bijenstallen (na welk karen als vroeg als moeten slechts back). Kost niet sidya huizen balovatsya kurvimetrom en naar richt op de standaardmaaten van sutochnogo benzinevere per mijl. Het zal anders en van de weersgesteldheid (van de richting vetra – zeer, van regen – zo zichzelf), en van de menigte van de toevalligheden afhangen.

Whereat, behalve topographic kaarten, de handelswaar duister-en-witte blauwdrukken van de zeenen van het trace, en risovannye kaarten in de combinatie met fotogalereyami. Op risovannykh stippelt uitstekend uitstekende tyaguny en steile stadsdelen, kruisingen met de snelverkeerswegen en andere essentiele informatie uit. Alle onbelangrijke informatie wordt niet gemerkt. Dit in cartography heet generalizatsiya (selectie en de kartering van slechts essentiele informatie voor specifieke doelen). Daarvandaan topographic kaarten, waarover wordt alles, niet toepasbaar voor cyclotourism gemerkt. Voor ons noodzakelijke speciale kaarten welk kunnen slechts velokluby in de compositie toebereiden en wedervoeren velogidov aan het werk met mensen, en deskundigen de verrijkingen van cartography, toposemki en orientirovaniya.

Het meeste belangrijke deel van trace zijn aspectual punten. Voor cyclotourist zij en emotioneel, en puur lichamelijk de belangrijke etappes voorlegen van het trace welk moeten ondervangen, en welk later (en voor het dit) het is mogelijk nasladitsya. Ik van in het algemeen "prostrelivaiu" best siluety bergen voor back-knarsten, vyigryshnyi aspect en anderen geniepige kleine wijziging voor succesrijke onderzoek. En dan eenvoudig belichten toeristen alles behalve nasilno op beheerste punten, om zij maakten de schilderstuken snel en feilloos.

Zelfs voor extremum snelle afstamming en het punt van het begin, en het punt van beeindigen moet uitgebreidheid voor de ogen en hersenschim geven. Ok en voor de onderzoek natuurlijk. In mijn gidsen ik recente jaren door alle middelen bespreken van aspectual stekken (in de Krim hen speciaal rustten met de tijdperken eerst aristocratisch usadeb van het begin 19 eeuwen) toe, continueerden in gensekovskie tijdperken, en nu lepyat aas lepyat alle manier van (begeleidend, naar deze arbours als vroeg als niet probereshsya).

De keuze van volgende dag routeren in de Krim Real om door de avond op de vooravonden catania zich te gedragen. Min of meer expliciete zal weersgesteldheid, uw samochuvstvie, de toestand van fietsen, de begeertes van de verschillende leden van klassikaal. Het is natuurlijke wijze, meerdere verschillende kaarten door de toonladder van 2-khkilometrovok tot toe 2-khsotok (voor zodanig plaatsen, bijvoorbeeld, op welke wijze Large Canyon) met het dit uitdraaien op uitzicht zal niet verhoeden. Tussen twee souperen en de bij voortduring schappelijk verbruik van de wijnen bestaan besef om door te slaan, om te achten, om, porisovat, pomechtat aan te treffen.

Dit als vroeg als zelve met betrekking tot zichzelf en welgevallen en ruimer werk. Zodat als van de morgen jullie uitstekend vyspites, dicht en tastily pokushaete en worden doorgestuurd peshkom zijn canoodled op dichtstbijzijnde vodoemchik, uw marshrutnoe kunst zullen uitstekende lommer voor luisterrijk potrudivsheisya hoofd voorleggen. Deze ik hereto die better om het trace van de dagen op 10 te plannen, en om intensieve rekeningen in 30-80 km met betrekking tot bergen met de dagen te alterneren, wanneer jullie zullen proezzhat niet meer 15-20 km, en belangrijkste tijdperk besteden naar badend, naar de zonnebarnd en communicatie.Complementarily op dit thema:

De keuze van de stijl van actieve recreatie, van de firma's en munitie
De mogelijkheden van de landstreken van de Krim voor het toerisme met betrekking tot bezdorozhiu (buiten straat)
Het kamp apparaat

© 2005-2009 www.srimeanextreme.som. Alpen toerisme en extrim in de Krim.
In het citaat van de materielen saita direct giperssylka op www.srimeanextreme.som Verplicht