goрный tурhзm h эkctрhm c Kрыmу 
Gl222222
::  BELANGRIJKSTE  ::  FORUM  ::  ZOEK  ::
Alpene de Krim en IUBK
·Geografie, relef, klimaat
·Krymskaya toponimika
·Rechnaya netwerken
·Begroeiing en beest
·Geologisch geheim de Krim
Toebereiding te routeert
·De keuze van de stijl van recreatie
·Toerisme met betrekking tot bezdorozhiu
·Cartography
·Het kamp apparaat
Actief toerisme en extrim
·Peshekhodnyi toerisme
·Skalolazanie
·Bejaag en rybalka
·Fietsen, bantam auto-safari
·Paarden en osliki
·Archeologie
·Daiving
·Paraplanerizm
·Extrim-wedstrijden
·Wintersport
·Olympisch steunpunt
·Strijd lettere
·Rolevye wedstrijden
Kosten om aan te treffen
·

·

·

·
Kaart
Sm111111

Skalolazanie

Alpininizm erin klassieker typen met eeuwige ijsje en razryazhennym lucht vysokogoria is niet mogelijk, van zato ideaal voorwaarde voor skalolazaniya - amateur en sporten. Mogelijkheden om te verruimen en naar diversify rekeningen, om nieuwe toelatingen te ontwikkelen en te wedervaren van nieuwe munitie is ongedeeld boundless.

Op De mei vieringen en in de herfst van op de afgronden op bebouwde kom Foros algemeen worden van chempionaty Moskou met betrekking tot skalolazaniiu gedraagd. Geweten skalodromy worden met de vergoeding voor de international vereisten en met de deelname van de wereld sterren, bijvoorbeeld, Fransen bergbeklimmers toegerust. Deze Nikitskaya rasselina nabij Jalta, berg Sokol op Sudaka, Petrovskie afgronden op Simferopol, afgronden overheen Rode grot. Handelswaar zij door de allness – worden hier en kinderen, en erkend magisters gecoacht.

Spanne en de technische moeilijkheid van skalnykh traces - van eerst tot toe zelve hoge, de zesde categorie van de complexiteit, - komt niet naar vele alpinistskim traces in de bergen van West Europe overeen.

De natuurlijke eigenaardigheden van de Krim zodanig, van dat hemelvaart kunnen worden op elk tijdperk van jaar gepleegd: In de winter van - op Angarskuiu muur Chatyr-daga, in de zomer van - op de afgronden Large Kaniona, en in de voorjaar van en in de voorjaar van - pokoryat de afgronden van Het zuiden kustlijn.

Ckaly Ruime kaniona - "witte stip" op alpinistkoi de kaart van de Krim: Hier wordt gelegen als klein als een trace, en mogelijkheid voor skalolazaniya ruimer, poosje sherokhovataya het vlak van de bangmakerij afgronden oorzaken op voskhoditelei bijzondere belangstelling voor het gebouw van de traces vrij lazaniem.

Overheen de west predmestem Jalta regeert bangmakerij berg-ottorzhenets Krestovaya (Stavri-kaya), onderkende tussen skalolazov alle wereld. Bergbeklimmer Michael Khergiani, de "tijger van de afgrond'en", 90-metrovuiu bangmakerij afgrond verstreek voor 5 min. 5 sek.

Onder leiding van onderwijzers van De controle-spasatelnoi de aanwending van de Krim, firma's "Talassa", van turistsko-ozdorovitelnogo ingewikkelde "Haven" (Tarkhankut), Sudaxkogo reisbureau van en excursies pomeryatsya door de machten met de muur en naar de gevulde bloem te voelen door ons eigen "persoon"-paukom' kunnen elk gewillig.

De lijst van skalnykh objecten, erkend voor de trainingen, van de competities en hemelvaart
(deze Krymskoi controle-spasatelnoi aanwendingen)
:

Naar het oosten de Krim:

 • Sk. Siuiuriu-kaya*, sk. Lyagushka*, m. Alchak, sk. Krepostnaya, sk. Pavlan-kaya, g. Sokol*, sk Karaul-oba*, sk. Parsuk-kaya.

Centrale de Krim:

 • Sk. Kloofen Kizil-koba*, sk. Siuiuriu-kaya*, ut. Storozhevoi, sk. Staroselia, sk. Urochishcha Zmeinaya Beam, sk. Hangaar-burun.

Het zuiden kustlijn van de Krim:

 • Sk. Paragelmen*, sk. Rode stenige, Nikitskie afgronden, sk. Krestovaya, sk. Alim, sk. Arbour, sk. Koshka*, sk. Khergiani, de muur van de selectie Ai-petri*, sk. Shaan-kaya, Alupkinskaya muur, Kastropolskaya muur, Forosskaya muur, sk. Vleugel Lebedya*.

Southwestern de Krim:

 • Sk. Ilias-kaya, sk. M. Sarych, sk. Kush-kaya*, sk. M. Aiya*, sk. Zeil, sk. Mshatka-kayasy, sk. Kilse-burun, g. Morcheka, sk. Merdven-kaya, g. Spirady.

Opmerking: - objecten uiteraard - van zapovednogo het fonds van de Krim

Speleoturizm in de Krim voornamelijk werd niet enkel met de sport maar ook met de onderzoek en ontwerp gekoppeld. In 60 - 70 jaren jaarlijks werden honderden van karstovykh van de uithollingen onderzocht. Speleokluby waren wezenlijk machtige molodezhnym motie met betrekking tot alle Sovjet-unie, allereerst in universitaire centra. Ondergrondse proefnemingen groot materieel leenden in de meeste verschillende aftakking van de beta's uit: Van tektoniki en gidrologii tot toe medicijn en psychologie.

Ontdekkingen continueren en nu - bijvoorbeeld, wetenschappers en de studenten van Tavricheskogo onderdaan universiteit verstreek anderse meerdere neizvedannykh de kilometers van onderkende Rode grotten (de generaal spannen 6 etappes elk meer 16 km) om. Maar nu in de populariteit van de grotten op eerst plan erop ging niet lengte, en knapheid uit. Grot Pilletje op het plat Chatyrdaga, eerst meubileerde voor bezoeken door toeristen, anders in 90 jaren wordt een van krasiveishikh de grotten van de wereld erkennen. Maar volgend werk speleotsentra Onix-tur - grot Emine-bair-khosar wordt geillumineerd en wordt zelfs better toegerust! Anders dan andere landstreken voor de toerusting van de grotten worden van de trekker niet gegolden en elk technologie en wordt niet geadministreerd om te verleggen of om natuurlijk natechnoe ubranstvo voor ruimere uitwerking aan te vullen.

Osadnyi inktkoker Chufut-calais – nieuw, maar de als vroeg als zeer populaire ondergrondse object van kunstmatige oorsprong. Het ontdekking het is onmogelijk om door de sensatie te roepen, hoewel gegevens erop bestaan werden door de volksoverlevering beschouwd. Maar door zato sensatie werd schat bevinding van de honderden van het goud geldstukken! Het is begeleidende, wil niet otnimat beroemdheid op die, die zijn dostoin. Het feit is, van dat piloot bestudering in de inktkoker continueren. En die collaborateurs van de firma Onix-tur welk gedrag excursies, in mezhsezone ontdekkingen begaan. Dit niet enkel romantisch, maar anders en zeer zwaar lichamelijk. Zodat communiceren zelve en niet zijn sorry voor de bewonderingen!

Voor het bezoek van toeristen worden ook blizhnyaya het deel van Rode grotten op Dolgorukovskoi Yaile en grot Trekhglazka op Ai-petri toegerust. Allemaal speleotsentry zal speciale campagnes regelen voor sifony - zalitye door het water galerei welk moet in aqualungs ondervangen.

Skelskaya geweten door de knapheden langgeleden, naar maar leix wasem jaren geleden wordt toegerust voor bezoeken gebruikelijk publiki. Gezetene Skelya (nu Rodnikovoe) resideert in het centrum van krasiveishei Baidarskoi vallei. Als jullie houden rust in Sevastopol, het voorstad of in de west deel van Large Yalta, door alle middelen otpravlyaites in Baidarskuiu vallei en canyon rechki Uzunja. Plaatsen potryasaiushchei knapheden manende Karpaten en Zwitserland.

Tussen de verdienste de aandacht van de evenementen in krymskoi speleologii kan kinder internationale festiviteiten op Chatyrdage, sporten competities op Karabi, competities met betrekking tot ondergrondse orientirovaniiu in Ak-monaiskikh kamenolomnyakh heten. Hun termen kunnen worden in elk controle-spasatelnom afdeling (gespecificeerd waarin jullie zonder mankeren moeten legitimation verstrijken!).

Lijst speleobektov, erkend voor de trainingen en competities
(deze Krymskoi controle-spasatelnoi aanwendingen)

Ai-petri

 • Cab-rangen: XP Ai-petri, t/b "Kichkine", colliery Kaskadnaya.
 • Grotten en collieries: Vdovichenko, Vriendschap, Kamnepadnaya, Kaskadnaya, KE-31, Maximovicha, Verwachting, Pastushia, Sevastopolskaya, Skelskaya*, Siuiuriu, Uzunja, Uralskaya, Empirisch, Opperhoofd, Kaskadnaya-2, In het water levend, Vesennyaya, Mayakovskogo, Zavalnaya.

Demerji

 • Cab-rang: Polyana BEMANEN.
 • Grotten: MAN, hen. O. Kopchinskogo.

Dolgorukovskaya yaila

 • Cab-rangen: St. Kizil-koba, grot Golubinaya, grot Flauwte, ur. Chelbash.
 • Grotten en collieries: Averkieva, Enisala-3*, Flauwte, Vergalen-khosar, Krasnaya*, Aleshina water, Liu-khosar, Golubinaya, Eva, Moskou.

Karabi-yaila

 • Cab-rangen: Meteostantsiya, Chaban-chokrak, colliery Nakhimovskaya, colliery Soldatskaya.
 • Grotten en collieries: B. Buzuluk*, Venta, Vizovskaya, Gvozdetskogo*, Geby, Vriendschap, Retribution-agach-tutkel, Retribution-murza, Krubera*, Krymskaya, KE-126, Molodezhnaya*, Mannenklooster-chokrak*, Vakorganisatie, Rezonansnaya, Soldatskaya*, Tissovaya*, KE-53, Calvish, Dublyanskogo, Mira*, Nakhimovskaya, Pastukhova, Snezhnaya, Studencheskaya, Shtativnaya, Levend, Geest-relaas, Boichuk, Desillusies, Komsomolskaya, Smal, KE-105, KE-109/701-3/, KE-59/701-1/, KE-55/707-6/, KE-70/708-5/, KE-80/712-21/.

Chatyr-dag

 • Cab-rangen: Grot Pilletje, Barsuchia polyana, Okhotnichii grot, grot Vyalova.
 • Grotten en collieries: Azimutnaya, Bodemloze, Bychia, Gugerjin, Eiken, Obvalnaya, Sotka, Togerik-alan-khosar, Trekhglazka, Trekhetazhnaya, Uchunzhu, Motion Konem, Emine-bair-koba, Vlinder, Khar-khasan, Constructie, Olenia-2, Golubinaya, Iubileinaya, Krakken, KE-63/448-10/, KE-86/448-19/, KE-80/443-22/.

Karadagskii woud

 • Cab-rangen: St. Karadagskii woud.
 • Grotten en collieries: Lire, Palassa, Pervomaiskaya.

Echki-dag

 • Grotten: Het land oor is.

Het plat van Baidarskogo aardverschuiving

 • Grotten: Baidarskaya, Bezzubnaya, Argillaceous, Gremuchaya Fire-adapteren, Kozlova, Gestekeld, Ochkovaya, Onderwijs.     

Opmerking: - de objecten natuurlijke wijze van-zapovednogo het fonds van de KrimComplementarily op dit thema:

Peshekhodnyi toerisme. Afgronden en grotten
Bejaag en rybalka. Groen toerisme
Alpene fietsen, bantam auto-safari, motokross, kvadrotsikly
Verkhovye paarden en osliki
Archeologic en militari-zoeken expedities uit
Daiving en inen het water levend
Paraplanerizm, parashiutnyi pronken en gemakkelijk vliegtuig
Extrim-wedstrijden (rolikovye konki, skeitbord, mauntinbord)
Wintersport (alpene ski's, snoubord, slede)
Olympisch steunpunt en fitheid-knuppelt

© 2005-2009 www.srimeanextreme.som. Alpen toerisme en extrim in de Krim.
In het citaat van de materielen saita direct giperssylka op www.srimeanextreme.som Verplicht