goрный tурhзm h эkctрhm c Kрыmу 
Gl222222
::  BELANGRIJKSTE  ::  FORUM  ::  ZOEK  ::
Alpene de Krim en IUBK
·Geografie, relef, klimaat
·Krymskaya toponimika
·Rechnaya netwerken
·Begroeiing en beest
·Geologisch geheim de Krim
Toebereiding te routeert
·De keuze van de stijl van recreatie
·Toerisme met betrekking tot bezdorozhiu
·Cartography
·Het kamp apparaat
Actief toerisme en extrim
·Peshekhodnyi toerisme
·Skalolazanie
·Bejaag en rybalka
·Fietsen, bantam auto-safari
·Paarden en osliki
·Archeologie
·Daiving
·Paraplanerizm
·Extrim-wedstrijden
·Wintersport
·Olympisch steunpunt
·Strijd lettere
·Rolevye wedstrijden
Kosten om aan te treffen
·

·

·

·
Kaart
Sm111111

Alpene fietsen, bantam auto-safari, motokross, kvadrotsikly

Alpene fiets en andere stijlvole methodes odoleniya van alpen footpaths - dit los genoegen in het toerisme en gloednieuwe mogelijkheden. Jullie gently proezzhaete alpene peshekhodnye traces, maar whereat naar jullie nezachem naviuchivat op ons eigen producten en bivuachnoe munitie - sowieso, in de Krim. Omdat klassieker driedaags routeert betreffende zonder de moeilijkheid naar het bed in een dagen. Natuurlijk op steile beklimmingen snelheid met de fiets wat peshkom, niettemin op de afstammingen winnend met betrekking tot tijdperk ongeveer pyatikratnyi. Wetende de belangrijkste eigenaardigheid van Krymskikh bergen - acclivous noord helling, kan worden helemaal zonder steile beklimmingen ontbeerd, zato op het zuiden steile afstamming om de adrenalin maximum te krijgen.

Verkhovye van de wandelweg met betrekking tot gelijke traces goed wat paard helemaal gently en zonder verdachte voltage wordt omhoog teruggenomen.

Bantam auto's, krossovye motor cycli en kvadrotsikly, alsmede tamelijk machtig mopedy op gornykhtropakh ook goed. Hun door het tekort kunnen worden leix beschouwd wat zij glushat de klanken van de natuur. Niettemin gevoel edineniya met de technologie op alpen footpath of compleet bezdorozhe - dit ergens toe vreemd.

Pozhalui, ik zal op eerst niet verstrakken of seconde adapteer elk de methode van de tournee met betrekking tot alpene en steppe gruntovkam. Verhuur alle zal onszelf de kiezen voor, hoewel de Krim, misschien, zal niet zwerm punt in deze keuze schenken ...

De de bijzonderheid in het Krim voor het toerisme met betrekking tot alpen footpaths

Dorozhnaya net begon om in de Krim na te formeren 2,5 1000 jaren geleden. Dit verreweg het onderkent van andere landstreken van voormalige Sovjet-unie. In hun meest van de rijweg scheen ertussen tijdperken, en dan beet door gebeten beter werd en prevratilis in asfaltene rijweg.

IN de Krim in oeroude tijdperken, van van het begin ijzer eeuw (8 eeuw tot toe onze tijdperk), kochevye stammen kimmeriitsev en skifov de net vormden, en het spotje en militaire expedities van grieken-kolonistov - de.

Alle nadere geschiedenis van de schiereiland (met uitzondering the times van sovjete isolatie) als daarvoor werd door de beschavingen Sredizemnomoria (Rome, van Byzantium, van Venetian en Genuezskaya republiek, van Ottomanskaya Port) en door evraziiskimi culturen (sarmaty, goto archipel-alany, Khazarskii kaganat, Goudene horde, Rus en andere) vastgesteld.

De Krim was niet enkel provinciaal van de meeste verschillende imperiumen maar ook land, waarover werd aanzienlijke toestand obrazovanii gevormd. Ieder tijdvak maakte het verkeer net, en allen van hen lieten aan ons de verlatene stadsdelen van de rijwegen in de woestijn over, pervozdanno zuiveren, schilderachtige plaatsen, met volop natuurlijk en historisch dostoprimechatelnostei.

In de eerst eeuwen van onze tijdperk romeinen lagen door de bergen militaire rijweg (Via Militare), svyazavshuiu hun bezettingen in fortesses Kharax (onderaan Lastochkinogo Nest, Larger Yalta) naar en de baai van De symbolen (eigentijds Balaklava). Wordt beschouwd die namelijk deze baai beschrevene Gomer in "Odissee" vertellend omstreeks Lestrigonakh. En de residuen van de zelve rijweg bijstere inktkoker uitstekend hoger boven deftige perevala Shaitan-merdven.

Passend op ruinam Sovjete imperium, wij ontdekken mnogokilometrovye verlieten vzletno-posadochnye schrappen voor de ruimte plezierboten, van asfaltene serpantiny izvestnyakovykh loopbanen (erop tsiklopicheskikh amfiteatrakh nu worden forums inoplanetyan) afgedaan, labirinty ondergrondse shtolen, beskrainie testen gebieden, waar kunnen worden geslachten voorradig auto's-doelen, en anderen "zateryannye werelds" beslecht. In vele gevallen ernaar kan worden slechts op alpene fiets geslagen.

Alpene de Krim overheen alle De middeleeuwen had elk meer beduidend, dan nu, bevolking dichtheid en hoog tovarnost van landelijke economie en vakken. In dat timt gevormd razvetvlennaya het net van viuchnykh footpaths, de better half welk dan utratila economisch besef en zo en werd voor construerende rijweg niet beheerst.

Om te de belangrijkste besef begrijpen van krymskogo toerisme op alpene fiets van en over het algemeen tours verstoken van asfalteren (buiten-straat), rechtvaardig om kaart te beschouwen. Van Sevastopol door Bakhchisarai, Simferopol en Oud de Krim naar de Feodosiya van protyanulis drietal gryady Krymskikh bergen.

Allen van hen heeft abrupt zuiden helling en zeer acclivous noord. Strikt zeggend, dit van niet bergen, en recht overeind staande boord van De skythian bord (van de bezuiden Naar het oosten europese vlakte), beneden het zuiden zoom welk pododvigaetsya het bord van Zwarte zee.

In catania altijd bestaan eenvoudige keuze is een klein en zwaar ter sprake brengen van het zuiden en latere prettige en brandkast afstamming op de noord, of kalm ter sprake brengen van de noord en woedende afstamming op zuid.

Belangrijkste gryada - het meeste zuiden en de meest hoog, zijn plat apices, pokrytye door lugovymi steppes, worden op een gemiddelde op de 1000 van de versmaaten getild, hellingen worden door schaduwrijke wouden gedekt. Inner gryada met deftige peshchernymi steden en Buitenzijde gryada - zal schilderachtige Predgore met de monding mezhgryadovym afstamming vormen. Met betrekking tot deze afstamming wordt spoorweg van Simferopol naar Sevastopol en rijweg van Sevastopol tot toe Feodosiya gelegen.

 

AANDACHT: Zodanig trace de meest dikwijls staat bij in het internet-vereisten, maar het is gevaarlijk met betrekking tot ecologische voorwaardes alsmede met betrekking tot de voltage van het verkeer. De meeste zuure winden in de Krim zijn noord-naar het oosten (lager koude van De siberie) en west (vochtige cycloonen Atlantiki). In de monding mezhgryadovom afstamming van Sevastopol tot toe Feodosiya, zij, niet ontmoeting noch sta-in-de-weg, razgonyaiutsya tot toe grote snelheden en kunnen letterlijk sduvat fiets met de rijweg.

Voor alpene fiets idealiter gekomen boven viuchnye de footpaths van de middeleeuwen in groot gebied tussen Belangrijkste gryadoi (Yailoi) en Inner gryadoi. Zij koppelden peshchernye steden en primorskie fortesses (voor perevalami Yaily) door dik net. In dat timt permanent nabegi kochevnikov gevaarlijke beweging maakten op bezlesnykh uitgebreidheden noordwaarts Inner gryady.

Hiervan net nu worden maar rijwegen mee rechnykh valleien, maar meerderheid van hen van niet doorvoer en abut tegen van de bosaanplant verdraaiing in okhotnichi footpaths (bijvoorbeeld, verkhove rivieren Bodrak) geasfalteerd. Doorvoer rijwegen door perevaly Yaily verschillen door de laagte vervoeren verzadiging, maar uiterst schilderachtig. Daarvandaan zij worden in onze traces (omvatten echter pakket van het hoogtepunt wordt op motor transport) beschouwd.

Op Het zuiden kustlijn van de wij in het Krim gelijk oeroud net benutten van viuchnykh rijwegen welk verloven rechter boven de zee kustlijn. Nu ze zal de stegen van de unieke parken van de gedenktekens van sadovo-parkovogo kunst 19 eeuwen (Karabakhskii, Afgrond-karasanskii, Massandrovskii, Livadiiskii, Alupkinskii en andere) vormen; Stadsdelen oud iuzhnoberezhnogo rijweg; Waterkeringen; De zogenaamde "lagere rijweg" van zapadnee Jalta. In zuiver type viuchnaya footpath werd op de territoria van het gebied van het landschap belang Cape Martian tussen Nikitoi en Ai-danilem weerhouden.

Zodoende, onze traces gelaten bezoek ontoegankelijk voor de menigte-toonladder publiki arriverend op de autobussen, plaatsen. Van de beweging peshkom onze traces verschillen dinamichnym door tempo, complete communicatie met de natuur en komfortnym recreatie.

Buiten-straat toerisme en sporten competities (incluis met betrekking tot orientirovaniiu op de ligging op alpene fietsen) ontwikkelt zeer dinamichno. Als vroeg als door de traditie van stalen extrim-marathons (hen gedraagt zich Simferopolskaya Xen), Bakha Demerji (alpen geslacht op bantam auto's), motokrossy.

ALPENE FIETS vergt club stijl

De meeste khodovym handelsartikel in de munitie groepering voor actieve recreatie hier is als vroeg als achtst jaar is alpene fiets (MTB, berg fiets). Het is toch, de better half consumenten wint voor de meerdere honderd griven leix razmalevannuiu speelbal van vodoprovodnykh tabakspijpen en breekbaar plastic. Wij willen proberen aaneen razlozhit moeilijke keuze probleem op meerdere ongedeeld zadachek.

1. Moet fiets kopen?

Wij willen beginnen met wat zelfs "goedkoop mauntinbaiki" op de marktplaatsen en in de winkels van de speelballen kosten omstreeks 300 griven. Deze helemaal aanzienlijk geld voor fiets, waarover is mogelijk zeer keurig om met betrekking tot waterkering of om pesochnitsy voor azh te gaan, en als wil is gelukkige, dan en twee, maanden.

Natuurlijk, het is mogelijk narvatsya en op helemaal mizernuiu prijs in 50-100 griven aankoop op "zeer dribbelde" onderhevig wat-nibud polnopodvesnyi "Atoom" met hydraulische diskovymi remmen.

En daarover het is mogelijk narvatsya, wanneer wordt boven geverduidelijkt die deze fiets begroot, willen zeggen, 2,5 1000 van de dollars, en, expliciete materie, wordt versierd?...

Het is ok ok. Naar jullie of uw kind zeer er is een begeerte alpene fiets. Beantwoord aan zichzelf:

 • Besta plaats daarvoor opslag (rauwe en niet bedekt huisvestingen betamen niet);
 • Besta plaats voor het rijden (voor stedelijke yard better samokat of roliki, en op de snelverkeerswegen beter van niet sovatsya);
 • Zal tijdperk voor het rijden (vele eigenaren MTV met droevige ironie zal door ons eigen kerkgenootschap de "bicyclers van zevende dag") nomineren.

Wat beantwoordt aan jullie voor ons kregen niet, in elk geval kwestie van inkoop wordt, poosje jullie naar de gevulde bloem niet van prochuvstvovali vele verschillende vreemde fietsen verschoven.

Theoretische opdracht: Vraag 10 Gelukkige eigenaren van alpene fietsen (begeleidend, wordt boven geverduidelijkt die gelukkig otniud niet alles). Poosje naar jullie helemaal nezachem om met levendige verkopers te communiceren, koortsachtig om glyantsevye catalogien te kapseizen of zhmuritsya daarvoor flikkeren Internet-saitov, zasoryaya zelf hersens alle manier van "khard-teilami' en anderen tenger daunami*. Voor het geld naar jullie noodzakelijk krutit pedalki, om zich te verlustigen in en prachtig om te schouwen.

Vraag vragen die, die schitteringen door de vermaak, vossedaya op de onderwerp uw vozhdelenii, alsmede en die, die de lyazganem en skrezhetom meerdere wordt met opwekkende helderheid van de khromirovannykh vering niet gebreid.

"Voor het vereiste kleunen niet op de neus".

Praktische opdracht: Pokataites tenminste op 3 verschillende fietsen. Natuurlijk, naief om te rekenen die onbekende mensen doveryat alpene fiets "kruzhok prokatnutsya". Jullie omdat zullen niet op het strand op razdevalki om op een of ander smelting "slechts okunutsya worden en back" te vragen? Vraag fiets op vertrouwde mensen, en belangrijkste – vragen erin advies!

Het is begeleidend, tot toe rijden anders moet menigte nuttig hebben tijd:

 • toets Fiets op het gewicht (in de winkel of op de markt gently het is mogelijk van pereveshat 10-20 verschillende modellen, geacht en goedkoop). Goedkoop (van 900 griven) en als vroeg als tamelijk betrouwbaare alpene fietsen in compleet komplektatsii (incluis met voorste vork-amortizatorom) wegen van 9 tot toe 15 kg af.

Als glaswaar wordt van gebruikelijke vodoprovodnykh tabakspijpen, gelassen toen fiets tyazhelee;

 • Examineer svarnye shvy op de glaswaar, als zij rvanye, verfomfaaiden - ze snel razvalitsya.

De voortekenen van slechte fiets:

 1. Volop aanvullend "nuttig veshchits": Cabas (met voormalig vliegensvlug), flyazhechka (van voniuchei plastic), bagazhnichek (op de niet onbuigzaam stoike, gnushcheisya van het tweetal kg), dinamka (met de bedradingen welk slechts niet niet soldeerde, maar zelfs niet proludili), enzovoort. Als de getrouwe prijs van de fiets 100 griven, dan anders op zelfde hoeveelheid erop kan van nasandalit alle manier van brindled en briljante ongerijmdheid en voldaan verhandelen alle voor 300 griven. Voorgoed fietsen alles da's niet verknocht napryamuiu met de motie (van de toeter, vleugels, veldfles en anderen) wordt in tweeen verkocht en wordt met betrekking tot de smaakvermogen van de koper geselecteerd.

 2. Briljante metallieke vleugels - totaliter-eigenen zich op dorozhnom fiets toe, maar op alpen ingestellen slechts plastikovye, als niet te ging van de gewaagdheid poranitsya over hen in de drop. Met betrekking tot deze aanleiding op alpene fiets niet krepyat nozhku-podstavku.

 3. Toeteren, zadrannye omhoog, - de voorteken van amateuristische assemblage. Zelfs goede fiets inzamelde, willen zeggen, gruzchikom van de winkel van de speelballen, snel zal falen. Elk fiets arriveert aankondiging rem verkopen in platte doos (wielen, pedaalen, op de tijdperken - en vork afgezien van glaswaar).

  Op de plaats assemblage moet zeer belangrijk regulirovki maken: Schakelend van de overbrengingen, van remt, moties amortizatorov. In veloklubakh dit maken heden velomekhaniki (in het algemeen dit in het verleden atleten). Zij door alle middelen plegen van de berechting obkatku iedere sobrannogo fiets proberende verschillende regimes. In de winkels van de speelballen of univermagakh dit en nekomu, en negde.

  Maar willen komen op toeteren terug. Omdat dit een van stijlvole bijvoeglijke bepalingen, karakteristiek namelijk voor DE MTV, het besef is begrijpelijk maar die, die zelve kataetsya (en draait zich karretje-wielen door helm welk in de reizen met betrekking tot bergen inevitably). Toeteren worden chut hoger boven ingestellen, dan te parallel aanaarden ermee door kunnend de hangen van vynosa helm (vynos deze kleine tabakspijp tussen helm en het hoofd van de vork). In de drop door de toeter helm abut tegen land behoedend hands van de staking. In de ingewikkelde drop van de toeter de lateraale topgevels schermen van helm zodat mogelijke staking met betrekking tot lichaam het blijkt ondiepte en hoe rassredotochennym af.

  Het is tenslotte, op de toeteren suitably van perekladyvat kisti geeft beklimmingen door en op verantwoorde stadsdelen, om te houden rust van de remmen en over het algemeen smenit de positie van het lichaam.

  Toeteren zijn niet een aanvang nemen generaal op vygnutyi monding helm (elk meer 60 cm), er als vroeg als functie van de bescherming maken brede zijdelings kurken waar.

 4. Ophef, skrezhet, skrip, lyazgane en anderen weinig prettige klanken in de motie spreken van samounichtozhenii details, dicht ongeval naar en dreigende boliuchei en obidnoi verwonding.

Hier is wij als vroeg als en redden bijwijlen met betrekking tot 15-20 griven. Deze standaard prijs voor de wachtpost de indienstneming buiten alpene fietsen. Namelijk in de werkwijze catania op prokatnykh fietsen moeten vraag, noodzakelijk beslissen hetzij inkoop.

Als echt voor jullie leix meerdere reizen per annum, dan gespendeerd per van hen van 30 (indienstneming out+education) tot toe 80 griven (met voeden en podvozom), jullie zullen eigener worden, zullan verhuren en tijdelijk, maar rechtmatig, parnopedalnogo skakuna zuiveren firmennykh krovei voor1.5- 2,5 1000 griven, niet belasten ons whereat evenmin ukhodom, evenmin koniushnei, vergiffenis, door de opslag, noch instandhouding, evenmin de krijgen van de rijweg terug.

De indienstneming buiten de fietsen bestaan in Seve5st in zitten, naar Jalta, Alushte, Sudake, Feodosiya - op de waterkeringen. IN Simferopol de indienstneming buiten alpene fietsen "MERIDA" bestaan slechts op alle dag, maar zato van trainer en alle voor 30 griven. Wordt Krymskom veloklube geregeld binnen.

Knuppel stijl in de indienstneming buiten de fietsen volgende belangrijke voordelen heeft:

 • Tijdens de selectie van de fiets jullie zullen in staat zijn om niet enkel met velomekhanikom te communiceren en onderwijzer maar ook met de denizens van de club, tal van welk niet langgeleden vatte ons gelijke vragen, als jullie op;
 • Op het trace jullie zullen rassprosit obo alle in staat zijn, naar die jullie werkelijk is nuttige proberende iedere advies in de uitoefening catania;
 • In de club het is mogelijke polistat firmennye catalogien alsmede populaire periodieken. Poosje adverterende verzekeringen van de catalogien vandaan ervandoor worden niet altijd door de enthousiaste verwijzingen van bicyclers versterkt;
 • Anders dan zijn marktplaats of univermaga, waarin jullie naar de niemand niet noodzakelijk en niet interessant noch tot toe, evenmin na de inkoop, in de club naar jullie altijd voldaan hoe naar permanente klant.

Kiezend voor ons eigen fiets, jullie manier van leven kiezen: Disengagement, volnyi lucht, alpene avonturen, ontmoetingen met interessante mensen bedragende de Krim van rond ontsteken.

Ok en beste fiets - dit die welk jullie liefhebben en welk kunnen van pochen.

* Khardteil (onbuigzaam schaduwen, angl.) - Fiets met voorste amortizatorom en onbuigzaame glaswaar;

** Omlaag khill, of dankhill (onder van de heuvel, angl.) - Snelle afstamming, het type van competities.


Meerdere adviezen met betrekking tot de fiets selectie voor progulochnogo rijden met betrekking tot lage bergen (indienstneming erbuit of inkoop):

Opmerking: Adviezen - niet voor atleten, en voor het begin.

 1. De selectie van de glaswaar van de fiets verrijst met betrekking tot de lengte van de voeten, in de volgende weg: Persoon zabrasyvaet voet door de glaswaar van de fiets, wordt op land dicht beide podoshvami. Tussen glaswaar en promezhnostiu moet op vrije voeten kulak hands - voor het rijden met betrekking tot parkovym stegen en gruntovkam tussen de heuvels, twee kulaka voor het rijden met betrekking tot alpene rijwegen verstrijken.

  Voor kinderen 10-12 jaren oud worden de glaswaaren 13-14 inches en de wielen van – 24 inch aangeraad; 12-14 jaren oud van en vrouwen - 15-18 inches, voor hoge mannen - 22 inch en elk meer, de wielen 26 inches. In de motie in het algemeen zodat asfalteren welk bijvoorbeeld, is mogelijk in Southwestern de Krim, voor mannen better zogenaamde rotventen (shosse+gory) met de wielen 28 inches.

 2. Podgonka sedla: Voor capers en motie met betrekking tot groot broken land - ponizhe, maar om suitably was krutit pedaalen, voor uitgebreide traces - voet moet helemaal raspryamlyatsya in pedalirovanii (sidya in sedle het is mogelijk opiratsya leix op noski beide voeten).

 3. Anders dan pronkt fiets, helm op mauntin-baika altijd hoger boven sedla, om bicycler had mogelijkheid om vandaan buiten voorafgaand aan ons aan te treffen; Op helm voor het rijden met betrekking tot gruntovkam better om hengsels van porolona in te stellen, zij snel iznashivaiutsya (dit in goedkope prijs niet verduiveld), zato bijstere nou vergoelijken ondiepte tryasku.

 4. Aandrang in shinakh: Voor de gezwind rijden met betrekking tot rijweg - maximaal (niet prodavlivaiutsya in de geducht pressend door alle lichaam), voor dolgogo motie met betrekking tot vuiligheid straat - middelmaat (nauwelijks prodavlivaiutsya), voor de motie met betrekking tot plyazhnym otlozheniyam, alsmede voor enkel stijlen triukovogo catania van en capers - laag (prodavlivaiutsya op het kwartaal).

 5. Alpene fiets niet machten vereist van en vooral accuraate rukken, controle verrijzen zonder de voltage van de spieren door gemakkelijk werk door de vingers of corpora; Motie het enige quitte werk vergt van de spieren.

 6. Troganie van de plaats vaart middelmaat uit of verkorte overbrengingen (geoefend naar de indienstneming erbuit fietsen moeten op kleine asterisk shatunov) vastliggen.

Zamelende mensen in klassikaal voor velosipednogo tournee in geen geval fluiten naar hun individualiteit en lichamelijk entailments. Peshkom gaan ongeveer met een snelheid, in de tournee door de top of op bantam auto's alles is aangewezen op het transport snelheid. Op de mogelijkheid fiets helemaal verschillend.

Kandidatenlijsten met betrekking tot ordenend van velosipednykh routeert

IN de Krim alpene cyclotourism is mogelijke elk complexiteit en voor elk tijdperk - van 8 en tot toe 80 jaren oud. Maar niet op elk fiets. Daarvandaan trace voortvloeit naar backstop wedervoer velomekhanikami aan het werk namelijk met de fietsen MTV:

 • Simferopol (Krymskii veloklub, ul. Caucasian 8, club Vroeger-cyclo – ul. Chekhova 2, Velotsentr – ul. Mayakovskogo, velotrek op Centrale markt);
 • Jalta (winkelen Megasport op De waterkering);
 • Alushta (Xen, ul. Lenina)'
 • Sevastopol (Xen, knuppelen "Musson);
 • Bakhchisarai (Xen, 4 7722).

Zelfs meerdere te vergallen minuten tamelijk om voorbij de verwachting om elk fiets wegens onware otladki samenstel van bewegende delen of dwalingen in catania.

Adviezen naar het begin cyclotourists:

 • Troganie van de plaats vaart middelmaat uit of verkorte overbrengingen (geoefend naar de indienstneming erbuit fietsen moeten op kleine asterisk shatunov) vastliggen;

 • Tijdens de motie inzonderheid oplopend voorafgaand aan ketting resideert op kleine asterisk, achter op 1, 2, 3 ruimere asterisken. In de motie inzonderheid onder de ketting voorafgaand aan resideert op ruime asterisk, achter op 5, 6 gering. Door 7 en hoger boven de asterisken naar toeristen better benutten niet: Ketting moet worden volledig nou getrokken, als niet te werd gekakeld, ja waarschijnlijkheid bestaan in amateuristisch gedrag betreffende de fiets welk ze zal tseplyat voor de glaswaar of soskochit. In de middelmaat vooringenomenheden - voorste middelmaat asterisk en 3, 4, 5 overbrengingen. Dit ketting helpt van perekosov en wisselborgtochten zijn dolguiu werk en de vlakke motie van de fiets af. Schakelend van de overbrengingen - slechts met betrekking tot een afdeling en met het complete verloop van peddelt. Waarna, hoe ketenen zal op nieuwe asterisken liggen, wil moet worden van de ketting wrijving omstreeks de boorden van de asterisken (postoronnie klanken) door de gemakkelijke shift van de schakelaars er hier afgeholpen. In de kweken omhoog moet vooraf sbrosit ketting op kleine voorste asterisk, voorste overdracht schakelen beneden rekenen het is onmogelijk. In uiterst geval moet uitwijken of in de bodem en worden op kleine voorste asterisk zonder de rekening geschakeld;

 • In elk vreemde ophef, trillingen, wrijving, wat-die strannostyakh met de controle, toeristen moeten motie ophouden en om onderwijzer toe te passen op; Nieuwe fietsen, alsmede fietsen, waarover zelden kataiutsya, zullen regulirovki remmen opeisen en de schakelaars van de snelheden wegens rastyazheniya trosikov - het is normaal, en erover moeten toeristen waarschuwen;

 • In elk geval na eerst 10 minuten van de motie op het trace is maakte technisch prival voor aanvullende podgonki fietsen.

 • Alles privaly en halthoudt zijn maakte slechts na de pakket van het hoogtepunt, om motie om onder te gaan verder. Op treuzelende beklimmingen toeristen kunnen en eerder, maar altijd door persoon naar de vallei houden rust. De sensatie van de superioriteit, van odoleniya opbrengen en prachtig type altijd zal machten en vertrouwelijkheid uitlenen.

Werk is door de remmen. De toestand van remmen wordt op de plaats - de afwezigheid van de wrijving kolodok omstreeks de hoepel in ontslagene remmen afgelezen, de zachte handeling van voorste remmen, de gezwind en onbuigzaame handeling van kweken remmen op. Op kalme lange afstammingen werk als nauwelijks kweken rem op, op de steile afstammingen van zanos fiets van opkweken rem breien door het werk van voorste rem recht. Op geen rekening het is onmogelijks aanvankelijk zhat op voorste rem (bicycler vliegt door helm).

Werk is door het lichaam. Technologie catania op alpene fiets maakt duidelijk accent niet op de snelheid en obtekaemost, en op momentalnoe reagirovanie op de verfijningen relefa. Ommezwaaien en capers worden door alle lichaam, snel en zacht volbracht. Op lesnykh de footpaths van de sta-in-de-weg kunnen boven (vertakkingen) zijn en op de bodem (Stones, delft, koryagi) op gelijke tijdperk. Daling van het lichaam accuraat onderscheidt van sporten fiets en verschaffenen afgelegene bespreken, mogelijkheid pruzhinit door het hands (elleboogen rasstavleny in de kanten), snel nagibat hoofd indien toevalligheid van bovenstaand.

In lange afstammingen met betrekking tot gruntovkam, sedlo wordt zo, verzuimd om lichaam en bedra navisali overheen de achterwiel.

In de kweken met betrekking tot voedingsbodem wordt niet gegolden de zogenaamde technologie van "ballerina" (om overheen sedlom op te staan en worden gehoosd oplopend het is mogelijk maar zodat asfalteren). Schouders podtyagivaiutsya omhoog naskolko het is mogelijk, maar ook sedlo blijft niet zonder de rekening, om achterwiel niet prokruchivalos op de ballast.

De positie van de voeten op de afstammingen:

 • Op de sluik rijweg een van voeten afwisselend houdt rust (naskolko dit is mogelijk, raspryamlyaete zijn, opiraya op de pedaal op de bodem, op sedle kan worden nauwelijks asquint slechts op de buttock - zodanig methode van recreatie op kone bedrevene voiny Chingiz-khana) gezeten; Op serpantinakh, om uitstrijken om ommezwaai binnen te lopen, lichaam bandes overheen naar het centrum van de cirkel, in dit kant gaat pedaal onder en kunnen worden elleboog geexposeerd;

 • Op het complex rijweg beide voeten beer op de pedaalen op een gemiddelde (zelve hoog voor dorozhnogo prosveta) positie, knietjes pojaty naar de glaswaar van de fiets, lichaam evenwichten overheen sedlom, in elk sta-in-de-weg op de rijweg privstavaya. Voor strijken aanmelding in de ommezwaai stupni ook beer op de pedaalen op een gemiddelde positie uit, alle lichaam bandes overheen naar het centrum van de ommezwaai, en knietje complementarily wordt geexposeerd om te centreren, kan worden geexposeerd en elleboog. Door de elleboog en knietje kunnen worden ons naar de helling lesnoi rijwegen "ge'tokkk'en", als zijn centrum in delft of ballast.
 • AANDACHT: Ballast is de meest gevaarlijk op de afstammingen, omdat maakt duidelijk fiets helemaal unruled, glanzend raken kwijt stseplenie met ferm vlak. Zodanig stadsdelen moeten obezzhat met betrekking tot gras, naar skalnomu monolitu of beetled zakatannomu voedingsbodem.

Capers door ondiepe sta-in-de-weg (delft, vertakkingen). Met betrekking tot de mogelijkheid respectievelijk delven en Stones obezzhaiut. Door koryagi, vertakkingen en transversal delft moeten, zacht en snel sapping helm en het lichaam omhoog springen. Tamelijk perebrosit voorste wiel, opkweken zal met betrekking tot traagheid doorbrengen. Het is het is onmogelijk om sta-in-de-weg op askew, slechts in de voorhoofd (loodrecht) te verstrijken.


Groepering Organiserend is. Noodzakelijke 2 onderwijzer (leidinggevende en zamykaiushchii, beiden met direct toegankelijke stropdassen) op de groepering van 6-10 toeristen. Leidinggevend aanbevelenswaardig om trainee te verstrakken, op zamykaiushchego moet aptechka en remontnyi pakket zijn. Per de controle punt van het trace (in het algemeen dit aspectual stek voor fotografirovaniya en exkursionnogo van verhalend) alle groepering moet binnen het lichaam inzamelen. De meeste sterke deelnemers van de groepering kunnen aanvullende rekening en genoegen van tekhnichnogo jagende hellingen, de bedijking van de waterplassen, ovragakh, bugrakh en anderen winnen.

Munitie is persoonlijke en groepering. Om toeristen wonnen van het trace eigentijds genoegen, moet persoonlijke dingen, munitie voor nochlega (alsmede, bijvoorbeeld, voor skalolazaniya, daivinga, peintbola en t. P.), Remontnyi pakket vezti met betrekking tot trace op het automobiel - is eenvoudig zabrasyvat van de cab-rang tot toe andere.

Klein persoonlijk aptechka moet op ieder toeristisch zijn. Alsmede veldfles met het water, handschoenen, helm, Defensie bril, voor ingewikkelde traces - nakolenniki en shchitki op golen, nalokotniki en handschoenen. Voor tekhnichnogo rijden (wordt naar-khill, dert-jamping, slalom) anderse en nalokotniki, de testaceous bescherming van de borst, van de schouders, gedoornde en helm ful-feis gegeven.

Stijl catania in het trace keuze. Het is natuurlijke wijze, vandaan buiten niet door het alles van node in de Krim gedraagd-capers overheen de afgrond. Conventioneel willen verdelen toeristen op vier groeperingen onder: 1) begin, 2) geavanceerde amateurs (fitnes), 3) atleten, 4) extrim.

"Viuchno"-Riukzachnuiu' categorie wij nemen in acht niet hoe alpen cyclotourists. Ine het algemeen zij tuzhatsya met de knapzakken op de meeste gedownloade asfaltene rijweg en weinig belangstelen door wiens-of adviezen. Uitzondering stileren leix in het bijzonder ging "eland'en die umudryaiutsya en met baulami op de fiets katatsya met betrekking tot alpen footpaths vooruit. Maar hun persoonlijke verrichtingen te circuleren in de menigtes is eenvoudig gevaarlijk.

Voor het begin kan aanbeveling in de omstandigheden van de Jalta, bijvoorbeeld, wandelweg met betrekking tot Tsarskoi footpath van Livadiiskogo park tot toe Gaspry verdienen. Overheen 6,5 km ze is alles behalve horizontaal. IN Alushte dit trace naar De afgrond. IN Simferopol dit jagend archeologic gebied van het landschap belang Napels-skythian, alsmede trace om Simferopolskogo pondage (complete cirkel 15-20 km). Van onze basis in Tau-bodrak dit trace omhoog met betrekking tot vallei rechki naar Krymskomu gebied van hovenieren belang.

Maar meteen willen specificeren dat poosje worden niet gestudeerd mogelijkheden alle gearriveerd op het trace van toeristen - zij alles worden begin beschouwd. Met betrekking tot het voorbeeld van alpene gornolyzhnykh kuuroorden naar alle toeristen voor de aanvaarding op het trace van bepaalde complexiteit moet beslechten testen (test). Kleine stadsdelen staand te aflezen hoogte en sporten, en extrim-catania, bestaan per van de traces welk wij suggereren voor het begin.

Zaakkundige onderwijzer voor het een-tweetje weken kunnen begin gemakkelijk van de toegang rijden met betrekking tot viuchnym de footpaths van Het zuiden kustlijn en Southwestern de Krim, aantrekken alsmede met betrekking tot vuiligheid wegen op Yailakh, op Tarkhankute en op Kerchenskom schiereiland.

Voor atleten en vooruitgegaan zullen gemakkelijk van de toegang (in serieus instruktorskoi werk) rijwegen en de footpaths van alle gebieden van de cyclotourism van de Krim. Het is bijvoorbeeld, brengen en afstamming mee de straat (maar niet met betrekking tot footpath op!) Op Mangup (583 m). Breng van de noord op het plat Karabi (hoogtepunten 900-1000 m) en afstamming juist verleden berg Karatau naar de dorp Generalskoe op. Footpath Golitsyna in New Light beneden Sudakom (niet in het zomerseizoen!).

Voor tekhnichnogo rijden kan worden trace motokrossa en traces dert-jampinga op Alushty aangeraad. Voor brengen en afstamming - lager (lesnuiu) het deel van footpath van Angarskogo perevala (758 m) door Grushevuiu polyanu naar De hangaar-burunu (1360 m) op. Niet langgeleden worden anderse twee traces in de voorstad van Sevastopol beslecht: Kilometrovaya trace voor extrim wordt naar tenger op Maximovoi bungalow en complex trekhkilometrovaya trace voor kross-kantri op Balaklavy gegeven.

Voor sdvinutykh ook (en kan en in ruimere afmeting?) Noodzakelijke onderwijzer, expertise welk zal voor hen, Real, ergens toe extremum vernemen. Het is bijvoorbeeld, rijden in katakombakh of grotten, skalnyi berechting, van snezhnye hemelvaart of breakneck (karkolomnye, zeggend derzhavnoi movoi) afstammingen van perepadami hoogtepunten tot toe 1,5 1000 van de versmaaten op het een-tweetje dozijn de kilometers van het trace.

Door de voorbeelden van de traces voor serieuze gedraagde-mannen (naar vrouwen ik is ongedeeld aanraadde aan niet geslagene deze categorie) kan worden compleet trace (raise+descent) van Angarskogo perevala (758 m) tot toe top Chatyr-daga - van de piek Eklizi-burun (1527 m) beschouwd; Afstamming met betrekking tot footpath met Mangupa (kweken er is ongedeeld niet Real); Breng van de noord van Simferopol op de berg Demerji (1356 m) en dan afstamming juist verleden De vallei van De reducties naar de zee op; Breng op het plat Ai-petri (1234 m) op, en dan afstamming - hier zijn mogelijke de menigte van de varianten en terzijde de zeeen met betrekking tot ruggengraat Iograf, en naar Ruime kaniona de Krim (hoogtepunten van 500 m overheen de zeespiegel).

Voor baik-klaimbinga (skalnoi gedraagde zich-acrobatiek) in alle het neobuzdannoi moshchi idealiter (in de compleet geestelijk en besef profaneren van dit woord) komt boven Shaitan-merdven (Chertova Ladder), ernaar gedraagt zich Kalendskaya footpath van de dorp Podgornoe op Baidarskikh poort.

De wonderbare eigenaardigheid van de Krim is mogelijkheid om toe te dienen en om rekeningen tot toe elk graad praktisch op alle traces te compliceren. Onze traces in Predgore of in iuzhnoberezhnykh parken kunnen worden door de stadsdelen van de afgronden en door steile hellingen gecompliceerd. Gevend op als vroeg als vertrouwde stadsdelen zullen toestaan verreweg effektivnee om traagheid te benutten, het exacte werk van het lichaam, regime van pedalirovaniya en overbrengingen, om voor soboi elk meere uitdaging te verstrakken en om ruimer genoegen te winnen.


Adviezen velogidam

Op alpene velosipednye traces arriveren onderlegd individualisty welk op geen rekening (en alle de meer voor het geld) zullen standaard exkursionnye teksten in de compositie van de adventiefplant groepering niet vernemen, op welke wijze dit is maakte in de museumsen of op turbazakh.

Werk met toerist moet worden kennis met hem gebaseerd op en, allereerst, erbij kennissen omstreeks de Krim en toerist wedervaren over het algemeen. Het is bijvoorbeeld, de Krim met betrekking tot vergelijking met landen Sredizemnomoria erop houdt best (op Russische smaakvermogen) door de begroeiing na. De inwoners van St.petersbourg, ook net zo de inwoners van West Europe, kan onverschillig naar iuzhnoberezhnym paleisen en parken, maar preklonyaiutsya voor peshchernymi steden zijn. Het thema van de ruimte en sovjete militaire ontwikkeling is van de belangstelling naar vreemden, ok enzovoort. Eigenlijk hier geen standaarden, omdat baikery - natie niet standaard.

In de beschrijving van routeert teksten kan gebruikt met iedere betonnene toerist leix op 10% zijn. De taak van de onderwijzer om alles 100% te weten, maar om toerist namelijk te kiezen voor wat naar hem zal interessant. Moet beer op kennissen en de eerst-hand ervaring van toeristisch, om toeristische actiefs om excursies door de vragen te laten, persoonlijke waarnemingen en beweringen te maken deel uit van.

Allen van toeristen in de groepering heeft de "beslissing inhoud' en de stijl catania. "Naar de eland'en", priekhavshim behoorlijk wat en gevaarlijk katatsya, moet uitlenen met het dit draaien op uitzicht aanvullende mogelijkheid per aspectual punt uit. Op onze traces wij noemen zo controle punten, waar moeten sobratsya groepering binnen het lichaam. Hier wordt foto gedraagd en videosemka, exkursionnyi vertelsel, worden technische en medische problematiek beslist. "Naar de filosoof'en" kunnen worden naar groot gedeelte mogelijkheden en poslushat jullie, en vygovoritsya zelve langsvarend trace zamykaiushchei door het tweetal en babbelende motie gegeven.

Diner en souper ook is het belangrijke deel van excursie. Het moet in Fransen stijl, zich gedragen 1.5-2 uur babbelend omstreeks krymskoi kookgelegenheid met zijn multinationaal samenstellend, omstreeks etnische geschiedenis, wijnen, vruchten, lekarstvennykh planten, niettemin mijdende problemnykh thema's en accuraate beweringen. Op de souper better van allemaal om en plannen voor volgende dag te zijn aan de orde, alsmede om toeristen opnieuw om genoegen van ons indiogeen in staat te stellen, obgovarivaya beste verrichtingen en de indrukken van laatste dag te ervaren.Complementarily op dit thema:

Peshekhodnyi toerisme. Afgronden en grotten
Skalolazanie
Bejaag en rybalka. Groen toerisme
Verkhovye paarden en osliki
Archeologic en militari-zoeken expedities uit
Daiving en inen het water levend
Paraplanerizm, parashiutnyi pronken en gemakkelijk vliegtuig
Extrim-wedstrijden (rolikovye konki, skeitbord, mauntinbord)
Wintersport (alpene ski's, snoubord, slede)
Olympisch steunpunt en fitheid-knuppelt

© 2005-2009 www.srimeanextreme.som. Alpen toerisme en extrim in de Krim.
In het citaat van de materielen saita direct giperssylka op www.srimeanextreme.som Verplicht