goрный tурhзm h эkctрhm c Kрыmу 
Gl222222
::  BELANGRIJKSTE  ::  FORUM  ::  ZOEK  ::
Alpene de Krim en IUBK
·Geografie, relef, klimaat
·Krymskaya toponimika
·Rechnaya netwerken
·Begroeiing en beest
·Geologisch geheim de Krim
Toebereiding te routeert
·De keuze van de stijl van recreatie
·Toerisme met betrekking tot bezdorozhiu
·Cartography
·Het kamp apparaat
Actief toerisme en extrim
·Peshekhodnyi toerisme
·Skalolazanie
·Bejaag en rybalka
·Fietsen, bantam auto-safari
·Paarden en osliki
·Archeologie
·Daiving
·Paraplanerizm
·Extrim-wedstrijden
·Wintersport
·Olympisch steunpunt
·Strijd lettere
·Rolevye wedstrijden
Kosten om aan te treffen
·

·

·

·
Kaart
Sm111111

Rechnaya netwerken. Badend seizoen op alpene rivieren en plassen

Rechnaya het net is blij dik (150 rivieren), en rechnye valleien hebben dikwijls vnushitelnyi en zeer aantrekkelijk type, slecht - wateren erin weinig, en op de tijdperken en vovse niet, als in sukhorechi Chatyrlyk. Dit wegens wat de half respectievelijk hun voeden stileren van de regenwater, ja anders vijfde onderdeel - van tayanie sneeuwen.

Omstreeks de eigenaardigheden respectievelijk voeden en tijdperk polovodia kan worden ongedeeld van de titel van rivier, van brook of bron beoordeeld.

IN de Krim van de titel in het algemeen tiurxkie, prishedshie van oeroude kochevoi cultuur, voor welk water was belangrijkste in economische ritme.

Ak - in het algemeen geval middelen wit. Maar in egards om – snezhnyi te sprenkelen, namelijk snezhnoe voeden, en, vandaar, stormachtige vesennii pavodok en zeer lage hoogte in de zomer van, er toe peresykhaniya. Ak-chokrak, vandaar vovse niet wit rodnik, en rodnik van tayaniya sneeuwt. In de zomer van zodanig rodnik kan peresykhat helemaal en erop voortvloeit niet bijzonder om te rekenen. Bronnen met zodanig titel in de Krim is blij behoorlijk wat.

Retribution - in het algemeen geval – duister. Maar als omstreeks het water (bijvoorbeeld, als in rodnike van belosnezhnykh mergelei – Ak-su) kan worden gezegd die ze wit die om titel rechki Retribution-su te vertalen, hoe Zwart water kost niet. De vraag is dat water, biushchei van land machtig fontanom. In Franstalig (en over het algemeen wetenschappelijke vakwoordenlijst) zodanig bronnen heten vokliuz. Het is Real, bron Karasu-bashi kanaal (bashi kanaal – hoofd) presenteert het hele jaar machtig biushchie ondergrondse rodniki. Ja en de titel van Het bad van De jongeling in Ruime kanione de Krim - Karagol moet niet hoe zwarte plas (water erin altijd lichtend akvamarinovaya) vertalen, en op welke wijze plas met de ondergrondse voeden welk altijd wordt water, zelfs ingevuld als hoger boven ze peresykhaet.

Cabbalistic macht welk impart badend in Het bad van De jongeling, totaliter bekwaam van de uitduiding. Hier infiltreren kruising twee razlomov – grandioznogo mnogokilometrovogo razloma, met betrekking tot welk razekhalis in de kanten alpene selecties, en gering, met betrekking tot welk van de dieptes kristalnye wateren.

In de meerderheid van krymskikh rechek voor slachtmaand-april 70 - 90% jaarlijks stoka prokatyvaetsya met betrekking tot steil ruslam naar de zee, hebb niet had tijd napoit land. Daarvandaan in de Krim zo veel van de waterplassen en pondages. Tal van hen worden met betrekking tot traditionele blauwdruk met de toepassing aryk-bashi kanaal, van bijzonder kanaal bezwerende de uitspatting van de wateren van rivier terzijde van het bed in speciaal gekozene en obvalovannoe verdieping in relefe gebouwd. Aryk-bashi kanaal kan worden gezien en nu op het gebied van Rode grotten, op met. Sokolinoe, beneden de rijweg van Miskhora naar Alupke en in als vroeg als beton moderne variant aryk-bashi kanaal water bezweert van rivier Alma naar Alminskomu pondage op p. Post.

Dit uiterst knappe en "ekologichnaya" technologie, enerzijds, loof de pristine bed van rivier erbij ingewikkeld en niet week voor noch prognoses (zelfs op de meeste perfecte computers) door het leven, en met ander, - reliably waterige kom conserveert van pavodkovykh razmyvov. Helaas, pondages en waterplassen fundeerden na 50 gg., Verhuisd van agelong krymskoi traditie. Primitief peregorazhivanie bed van zatopleniem valleien, doorgaans, gedragingen naar de kweken van knarsten water, naar zabolachivaniiu of verdwijning rodnikov, van omertveniiu lagere loop. Zodat voorbij Predgoria alles krymskie rechki eigentijds nu ellendige stochnye dakgoten en in de rol waterleiding bespelen niet.

Maar in alpene valleien rechki schilderachtig en rezvy, en waterplassen zullen uitstekende mogelijkheden voor badend en rybalki uitlenen. Het is begeleidend, wordt geautoriseerd het is niet overal, zodat eenvoudig vragen op plaatselijke inwoners, totdat okunatsya. Van de voorstellingen van de zekerheid ook moet aanleren, waar better om te baden, kan worden, gedoken wat bodem.

Op Het zuiden en Zuidoostelijke kust genoegen van badend kan worden slechts in waterfalls gekregen. Pondages alles strikt worden gehoed, en waterplassen gering, ondiep, worden gevestigd in slantsakh welk vormen van vele argillaceous delen. Ja en tot toe zee, doorgaans nedaleko, zodat kost niet om marinier badend op twijfelachtig barakhtane in de waterplas te bewegen. Razve die in de voorjaar van, wanneer zee anderse koude, en waterplassen momentalno progrevaiutsya. Badend in waterfalls – welgevallen bijzonder en de caloriek van het water hier vovse niet noodzakelijk. Macht, waarmee ze slaat op het lichaam van het hoogtepunt (op Jur-jur deze 15 versmaaten) zodanig dat temperatuur van de betekenis heeft niet. Adrenalin ab intra overlopen smoorhi!

Ok en doordringende velden welk gevoel extrasensy (ja, misschien, en mensen met gebruikelijke geschiktheden) op waterfalls worden ernaar razlomnym door de oorsprong toegeschreven aan. Aarden mantiya in zodanig plaatsen slovno adem arbeidsvermogen met bovenaards verruild.

Goed (en minder mnogoliudny) waterfalls Alaki (17 km rijweg Alushta-sudak en omhoog) en urochishcha Panagiya (hoger boven met. Zelenogore overheen de kuuroorden Privetnoe en Marinier). Lucht erin wordt door de ionen van nizvergaiushcheisya water en fitontsidami van luxueus sosen, van de beuken en eiken verzadigd.

Badend in de plassen en waterplassen Predgoria welk vooral handelswaar op de noord landsgrens van Krymskogo gebied van het landschap belang in de vallei rechki Bodrak, generaal, niets cabbalistic draagt niet, maar groot ververst.Complementarily op dit thema:

Geografie, relef, klimaat en de seizoenen van het toerisme. De eigenaardigheden van de weersgesteldheid in de bergen
Krymskaya toponimika
Geologisch geheim Alpene de Krim. Aardbevingen, aardverschuivingen, obvaly, zaten

© 2005-2009 www.srimeanextreme.som. Alpen toerisme en extrim in de Krim.
In het citaat van de materielen saita direct giperssylka op www.srimeanextreme.som Verplicht