goрный tурhзm h эkctрhm c Kрыmу 
Gl222222
::  BELANGRIJKSTE  ::  FORUM  ::  ZOEK  ::
Alpene de Krim en IUBK
·Geografie, relef, klimaat
·Krymskaya toponimika
·Rechnaya netwerken
·Begroeiing en beest
·Geologisch geheim de Krim
Toebereiding te routeert
·De keuze van de stijl van recreatie
·Toerisme met betrekking tot bezdorozhiu
·Cartography
·Het kamp apparaat
Actief toerisme en extrim
·Peshekhodnyi toerisme
·Skalolazanie
·Bejaag en rybalka
·Fietsen, bantam auto-safari
·Paarden en osliki
·Archeologie
·Daiving
·Paraplanerizm
·Extrim-wedstrijden
·Wintersport
·Olympisch steunpunt
·Strijd lettere
·Rolevye wedstrijden
Kosten om aan te treffen
·

·

·

·
Kaart
Sm111111

Begroeiing

Floristicheskoe de rijkdom van de Krim, en dit omstreeks 2400 types, vreemd niet enkel voor East Europe (middelmaat gebied welk heeft in het algemeen van 500-800 types). Naar de rijkdom van het groene gewaad van de schiereiland, van vooral het Zuiden kustlijn, worden van en urozhentsy landen Sredizemnomoria of verschrikt die, die dikwijls er houdt rust - onze zelen en moshchnee, en raznoobraznee, en vers; Bogache bevlekt; De menigte is van de extensief gebied van het landschap belangen.

Ongeveer 250 types van planten treffen slechts in de Krim, hen noemen endemami (endemikami, endemichnymi door de types). Dit, bijvoorbeeld, krymskii witte podsnezhnik gehuld - slechts in de verscheidene wouden van Alpene de Krim, krymskii edelweiss (yaskolka Bibershteina) - slechts op Yaile, zemlyanichnik melkoplodnyi - slechts op Iuzhnoberezhe, boyaryshnik Poyarkovoi - slechts op Karadag, sudaxkaya pijnboom, aardig pitsundskoi - slechts op Sudaka en in iuzhnoberezhnoi de zone van Sevastopol.

Krymskie endemiki – tsiklamen Kuznetsova en podsnezhnik gehuld (galantus) – planten bulbaceous, verzamelen van hun kleuren van evenmin afbreuk te presenteren kun niet. Inzamel en verkoop hun mensen helemaal arm. Dat die erop afrekenen oblavy bewolkt in bronezhilety verzily met automata – is ongedeeld schande, en vovse evenmin wat evenmin slag voor alle manier van er rode boeken. Het is overigens, en in Rood boek SOVJET-UNIE krymskii podsnezhnik nooit werd binnengekomen, omdat verdwijnend type is niet en uitstekend verbouwt in zaribas. Endemik, dit type, rastushchii op bepaalde ligging. Hier is landysh juist endemikom is niet, verbouwt en ertussen schrap van Rusland, maar met hem, echt, van het probleem, nu het werd zeldzaamheid.

Terzijde van de indigeen typt de Krim bogat anders en introdutsentami, niet minder van 2000 types van planten zavezeny hier van rond de einden van de kloot en wijdverbreid. Poosje iuzhnoamerikanskii cactus opuntsiya, Chinees ailant, Canadees robiniya (witte Acacia), Italiaan glyadichiya en de vele honderden van de types zo veel prizhilis die verbreiden buiten vleermuis zonder alle manier van ukhoda.

Diversified bomen, bosje, grassen, alsmede en griby, lichens zullen in de natuur paardenstal gemeenschappen formeren: Mnogoyarusnye (vooral in verscheidene wouden), met multilateral stropdassen samoregulyatsii, alsmede en met karkateristieke artistieke afbeelding - siluetami en door kleurt. Berezovaya bosschage of sosnovyi borium, dubrava of kovylnaya steppe is een inwoner van De middelmaat schrap zal hen hoe oud vertrouwd treffen. En hier is alpene lugovye steppes Yaily of onneembare kustarnikovye de bosschage van Zuidoostelijke kustlijn - dit als vroeg als ergens toe vreemd. Het is wat reeds om van oeroude parken Iuzhnoberezhia, waarbinnen reliktovye mozhzhevelovye de bosschages van langgeleden vlilis Italiaan pijnboom en Libanees kedry te spreken. Ja van en kunstmatige daling krymskoi van de pijnboom op alpene terrassen en beheerste kamnereznykh loopbanen dikwijls navevaiut piramideen bepeinzen naar maiya of architectuur inoplanetyan.

De steppe zone van de Krim helemaal raspakhana en zaselena, voet bij stuk houden leix enig stadsdelen tselinnoi steppe, plameneiushchie in de mei scharlaken en geel tiulpanami.

Voet bij stuk houden (dikwijls in zapovednom regime) en rijke plodovymi door het bosje onderleggers, alsmede zeer specifieke priruslovye bosschage mee gering krymskikh rechek. De machtige bomen van de eik, vyaza, topolei verzaken overheen de bosschage klimop, van lesnogo noot, kizila, alle die dik obvito lianami lomonosa, vechnozelenogo van de klimop, van stekelige braamstruik.

Deze groene corridors koppelende ravninnyi de Krim met alpen, grote betekenis hebben voor ecologisch evenwicht.

IN Predgore op de hoogtepunten van 350 tot toe 600 m overheen de zeespiegel belangrijkste plantaardige gemeenschap zijn zogenaamde dubki en de kunstmatige daling van de pijnboom krymskoi, incluis op de terrassen. Onderaan deze hoogte gelijke gemeenschappen treffen ostrovkami, de natuurlijke ceintuur van het woud-steppe - best in economische houding, is bezet door de wijngaarden, tuinen en velden.

Naar onvolledige de pokornost persoon woud-steppe zone expliciet merkt in De mei-juni, wanneer velden Predgoria zwenk in luxueuze scharlakene karpetten. Deze tsvetut de verschillende types van klaproos (in het algemeen, samoseika en twijfelachtig). Tsvetut zij en in de steppes, maar namelijk in de voorstad van Sevastopol, van Bakhchisarai, van Simferopol en door Belogorska het is onmogelijke hen niet liubovatsya, totaliter hen naar vrednosti pshenichnym en yachmennym velden.

Dubki - dit wezenlijk kornevaya porosl van voormalige dubrav, tijdperk en opnieuw vyrublennykh in het verleden. Ok en krymskaya pijnboom ontpopte zich de meeste "tekhnologichnym" materieel voor de gezwind lesovosstanovleniya, van de vasthechting van de hellingen en ecologische verbetering infringed door de alpene ontwerpen van landen.

Dubki kan peremezhatsya, vooral in de voorstad van Bakhchisarai, met de bosschage van de gestekeld cade. Wouden Predgoria niet zeer hoog, niet schaduwrijk, maar erg goed voor de wandelwegen en werft. Zij dichtbij zijn ook ongewoon rijke wilde appelbomen, peren, kizilom, lesnym door de noot, boyaryshnikom en andere plodovymi planten. Alsmede door gribami en kruid.

Wanneer kruisen van Belangrijkste gryadu Krymskikh bergen van Bakhchisarai naar Jalta, van Simferopol naar Alushte of van Belogorska naar Privetnomu expliciet uitstekend die ongeveer van 600 versmaaten overheen de zeespiegel wouden geworden schaduwrijk, vysokostvolnymi - van dit woud van de beuk en graba met de menging anderse menigtes van de rassen, incluis van wilde vogel-kers en appelbomen. In het gebied van het landschap belangen zodanig wouden eenvoudig verschriken door de grandeur.

Op de hoogtepunten overheen 1100 versmaaten altijd bestormend vetra stelen volledige ceintuur zogenaamd beechen krivolesia manend landschap naar afschuwelijk, naar maar romantische geest-relaasen vast.

Kholmistye vlakken Belangrijkste gryady - yaily, dek bogateishie lugovye steppes, provender plan voor kopytnykh beest alsmede met betrekking tot plantkundige varieteit, en vooral met betrekking tot salutary poot.

Zuiden zoom yaily useyana machtig en krasiveishimi sosnami (hoewel zelfs hier bestaan kleine ceintuur sosnovogo krivolesia en ongedeeld "gedoinkene bosschage's).

Van 900 tot toe 400 m overheen de zeespiegel met betrekking tot zuiden obryvaya Yaily stammen eikene-sosnovye wouden met diversified en rijke vruchten podleskom af.

Lager primorskie obryvy en skalnye khaosy de gemeenschappen deken van middellandse zee type: Frigana (lage stekelige bosschage), shiblyak (bosschage van de laagte listopadnykh bomen, van de eiken, fistashki, grabinnika) - dit overheersen in de naar het oosten, en hier is prachtig vechnozelenye roshchitsy van zemlyanichnika melkoplodnogo en arboraceous cade dichtbij met betrekking tot type naar middellandse zee makvisu. Eronder vaste deken zal iglitsa pontiiskaya met vechnozelenymi gestekeld listochkami en helder-rood yagodkami formeren.

Makvisy praktisch slilis nu in gemeenschappelijke ongedeeld met oeroud iuzhnoberezhnymi parkeert.

Zodoende, belangrijkste lesoobrazuiushchimi de rassen van de Krim zijn: Pijnboom (behalve chernostvolnoi krymskoi, in de bergen treft en pijnboom gebruikelijk met roodachtige stengel, en op de kust - endemichnaya sudaxkaya, alsmede menigte sosen-introdutsentov van Italie, van Canada, van Mexico); De eiken (van drie type indigeen, en op iuzhnoberezhe meerdere vechnozelenykh, incluis probkovyi); Beuk en grijpen.

Natuurlijk, naar de Krim karen in behalf van de zee, maar vergelijkend er en mee de kuuroorden van de steppe zone van Oekraine, en met vermagerd van vurig smoorhi door de kustlijnen van Middellandse zee zee, opnieuw willen zeggen naar de dank onze planten.

Wat pijnboom is een boom salutary onderscheidende fitontsidy, vluchtige substanties verwoestend voor boleznetvornykh verwekker, geweten alles behalve allemaal. Maar ook in dubkakh of shiblyakakh lucht niet minder chist, omdat en eik chereshchatyi en het bantam sobratia - eik borstelig, loof welk van lager kant worden pushkom gedekt, en eik skalnyi, alle winter niet sbrasyvaiushchii gele gebladerte, - alle zij zijn rijke fitontsidami. Alsmede en mozhzhevelniki, topolya, walnoot en vele andere, gebruikelijk voor de plant Krim.

Voroshit opavshuiu gebladerte lopend met betrekking tot herfst woud of park, lekker door van niet schenking - dit fragrance uvyadaniya door uiterst bogat salutary substanties.

De maar groene gewaad van de schiereiland dit niet enkel fitontsidy. Dit griby en bes, kruiden en noten, onderhoudend koryagi en narosty.

Ok en belangrijkste - dit het "nevesomye nutsbedrijf": Het sluiken overheen het klimaat, stapelt vlagu, wanneer zijn in de uitspatting, en dan ponemnogu zullen schenken, heuvelhelling verdedigt van razmyva, - algemeen, natuurlijk evenwicht handhaaft.

Onze liefde naar piknikam, naar shashlykam en anderen welbehaagt op de natuur altijd verstrijkt niet voor het woud bessledno. Wij zelve hieruit en verduren. Door plaag presenteren voor het alles levende gewordene lesnye vuren. Maar geen betere dan in het ecologische besef van razmyv hellingen, onderrichting promoin en ovragov op de plaats automobiele kolei, vytaptyvanie brink podrosta, zakhlamlenie door plastikom en dunne metaalplaat.

Daarvandaan in de Krim worden niet enkel getroffen gebied van het landschap belangen maar ook wouden op de heel gehoed. In pozharoopasnyi tijdvak (van De mei met betrekking tot Oktober) hun bezoek wordt verboden. Maar om beneden iedere boom lesnika te verstrakken, natuurlijk, is niet mogelijk.

De zelve efficiente afmeting van hun instandhouding is de verbetering van de speciale plaatsen van recreatie in voorstedelijke zones. De toerusting van hen voor recreatie wordt door de bijzondere methodes van landshaftnoi architectuur, algemeen van plaatselijke boom en stenig gedraagd. Dit is het geval genaamd lesnaya meubeltje van pnei en koryag, ukrytiya van nepogody, arbours, oblagorozhennye rodniki en bronnen. Ok en natuurlijk kostrishcha, mangaly, musorosborniki. Zodanig plaatsen in de Krim elk meer40.Complementarily op dit thema:

Kruiden
Dikorastushchie vruchten, chairy
Fauna
Gevaarlijke planten en beest

© 2005-2009 www.srimeanextreme.som. Alpen toerisme en extrim in de Krim.
In het citaat van de materielen saita direct giperssylka op www.srimeanextreme.som Verplicht