goрный tурhзm h эkctрhm c Kрыmу 
Gl222222
::  BELANGRIJKSTE  ::  FORUM  ::  ZOEK  ::
Alpene de Krim en IUBK
·Geografie, relef, klimaat
·Krymskaya toponimika
·Rechnaya netwerken
·Begroeiing en beest
·Geologisch geheim de Krim
Toebereiding te routeert
·De keuze van de stijl van recreatie
·Toerisme met betrekking tot bezdorozhiu
·Cartography
·Het kamp apparaat
Actief toerisme en extrim
·Peshekhodnyi toerisme
·Skalolazanie
·Bejaag en rybalka
·Fietsen, bantam auto-safari
·Paarden en osliki
·Archeologie
·Daiving
·Paraplanerizm
·Extrim-wedstrijden
·Wintersport
·Olympisch steunpunt
·Strijd lettere
·Rolevye wedstrijden
Kosten om aan te treffen
·

·

·

·
Kaart
Sm111111

Kruiden

IN de Krim (ja en, misschien, overal) ieder travka weet de plaats - verbouwt slechts waar best (meer exact, gewoonlijk) de correlatie van de zon en dodenrijk, van vlagi en vochtafvoering, op geschikte voedingsbodem of zelfs in complete zijn afwezigheid.

 1. Kamenistye hellingen calcareous gryad in De april ozaryaiutsya alles behalve vast materiaal siyaniem goritsveta vesennego. Losse planten treffen zelfs in de stedelijke eigenschap van Sevastopol, van Bakhchisarai, van Belogorska en Simferopol (maar hier zij, natuurlijk, niet totaliter geneeskrachtig). Over het algemeen goritsvet - geducht en faciliteit herzag voor de behandeling hearted van-sosudistykh ziektes.

  In de zomer van zatsvetaet tysyachelistnik - wit kashka. Zamel zijn, srezaya het hoofd van plant of aparte bloemen en gras in. Aandring, medicaties van tysyachelistnika worden in alvine, pulmonary, gemorroidalnykh, matochnykh ziektes, gegolden alsmede in diverse bloedingen.

  Het is hier, op kamenistykh hellingen, kunnen worden pakhuchii chabrets getroffen, zamelen het in het tijdvak van complete bloesem - van het midden van Juni naar het eind van de zomer in. Attar vormen slechts bovenste, doordringende onderdelen stebelkov met het loof en kleuren. Medicaties van hen gelden als otkharkivaiushchego, antiseptisch; Carminative, onderhandelend, protivosudorozhnogo direct toegankelijk. In nevritakh en radikulitakh het doet pijn af.

  Gras bitter polyni, rastushchei in de zelfde kamenistykh dorre plaatsen, is gebruikt voor de behandeling zheludochno-alvine ziektes, van de bloedarmoede, bessonnitsy, gipertonii, van de ziektes bakten en gal cyste.


 2. Als een gebeten spustitsya, dan op podnozhia predgornykh gryad, op zonne opushkakh pereleskov, op lugakh, op de rijwegen verbouwen ongewoon nu kurtinki camomiles aptechnoi, florerend van Juni en het brede spectrum van de toepassing af de in overeenstemming brengen met een norm van de activiteit zheludochno-alvine trakta tot toe de verbetering respectievelijk voeden haren. Thee van de bloemen van camomile - een van enkel lekarstvennykh direct toegankelijk welk altijd overigens.

  Raskhvalivat vooral podorozhnik, misschien, geen besef, hoewel het kosten die: Alle wij in vroege kindertijd polzovali door ons eigen het genadige loof. Maar behalve de behandeling ssadin en porezov vers podorozhnikom, het gebruik in de vorm van het sap - in gastritakh, kolitakh, tsistitakh, en nastoi van zasushennykh loof hoe otkharkivaiushchee faciliteit.

  Tamelijk zelden kan worden zveroboi prodyryavlennyi (groot gedeelte gelijkaardig gras met zelfde kanariepietje asterisken van de kleuren, maar met het loof zonder "perforatsii"), florerend van Juni tot toe September getroffen. Nastoi van de bloemen en loof erop houdt boekband, protivovospalitelnymi en door toniziruiushchimi eigenschappen na. Thee van zveroboya, welriekend en prettig op de smaakvermogen, geruststelt, vult comfort gevoel in. Maar AANDACHT: Nastoi zveroboya krepit. In normale vertering (en alle de meer in de begaafdheid naar zaporam), het kosten zavarivat slechts in de overgaanen met camomile (gemakkelijk aperient).

  Gewoonlijk oduvanchik in de steden en bebouwde komen beter van niet trogat - erop laat osedaiut automobiel zich vermoeien emmissions, en hier is te apporteren van het loof van de erbuit-van de -stad wandelweg zal niet verhoeden. Verse nakomeling loof weekte in brine buiten poluchasa, kan kun bij in de koek ijsje. Wortels oduvanchika (hen zagotavlivaiut in de herfst van) gebruik voor de gejaagdheid van de hongerigheid, in zaporakh en hoe zhelchegonnoe faciliteit.


 3. Volgende typische "borgsom" dit pustyri, sornye plaatsen, verlieten door mensen, de plaatsen van mnogovekovogo vypasa vee. Het is allereerst, hier vernietigt in de ogen lopukh-agrimonie met machtig tsvetonosnym steblem. Maar het-die juist naar ons niet noodzakelijke - ster ook, en hier is odnoletnii lopukh met zelfde groot loof, maar zonder steblya, eigenen salutary wortel, aftreksel waarvan beheerste geducht mochegonnoe en potogonnoe faciliteit.

  Krapiva zullen uitlenen omstreeks zichzelf moeten zhguchei door de pijn weten, maar niettemin beplanten dit zeer is nuttig, vooral vers loof, khlorofill welk wordt in kipyachenii niet vernietigd. Zij eigen geducht kroveostanavlivaiushchimi en otkharkivaiushchimi eigenschappen, zijn gebruikt in rasstroistvakh kishechnika. Aftreksels van zasushennykh loof krapivy gelden ook voor poloskaniya haren.
  Sporysh (ptichia boekweit) bijstere inktkoker merkwaardig waarin ander gras zatoptali, het behoorlijk wat en in de stad, vooral op novostroikakh. En tussentijd, dit niet uitstekende plant brengt svertyvaemost bloed op, beknibbelt muskulaturu matki, akkoorden protivovospalitelnoe handeling, proscribes zand in de ziektes van de knoppen. Het is sommige, het te besluiten van node in dat adapteert welk door mensen langgeleden worden gelaten.

  Titel pustyrnik zelve spreekt voor ons. Het is moeilijk de menigte voor te stellen van bikte tichel en zastareloi as ergens in alpen verlaten selenii zonder krapivy en zonder het het rose ondiepe bloemen, vyglyadyvaiushchikh van pazukh pyatilopastnykh loof. Pustyrnik fantastisch strelend geneesmiddel vormt, superieur valerianu met betrekking tot effectiviteit in 3-4 tijdperk. Het hoofd van florerende plant zamelen van Juni met betrekking tot September in.

  In gelijke plaatsen obitaniya liet door mensen (in de valleien beneden "peshchernymi" de steden van Southwestern de Krim) ik trof ongedeeld polyany of quitte velden indiaan konopli aan. Door verdoven ze, waarheid, zal niet biechten ...


 4. Het is tenslotte, laatst type mestoobitanii. In de rijweg altijd pridet voorstelling omstreeks het water. En in rauwe plaatsen, op de bochten, rechek, van de waterplassen, op vochtige hellingen ovragov, jullie voor sommige zullen cheredu met trekhrazdelnymi loof en ondiepe gele bloemen vergaderen. Als in huis bakerkind, zonder het het zal niet ontberen. Zamel en dor slechts loof cheredy in. Gebruik in de aftreksels in prostudnykh ziektes en hoe mochegonnoe. Badend in de aftreksels cheredy kind behoedt van potnitsy, diverse sypei en oprelostei, zolotukhi, rakhita, hetten haalt lederene paardenstal naar infektsiyam.*

  Op gelijk rodnikov draaiend vodichku voor de thee, jullie zeer overigens ontdekken myatu en melissu (limonnik). Ongewoon prettige toegeefl zijnen voor smaakvermogen (hereto staand te op de suiker) en sterk strelend geneesmiddel. Om, waarheid, kosten leix op de slaap aanstaand - razmarivaet groot te drinken.

* Het gaat overigens, over kinderen en infectie. Radicale faciliteit tegen de infectie van de uitholling van de mond, allereerst molochnitsy op grudnykh kinderen - varene van lepestkov thee rozy. Het is rechtvaardig om pustyshku in de kelkkafje, waar op 20-30 grammen van het water (gekookt) meerdere drop varenia - alle te bevochtigen die otfiltrovano.Complementarily op dit thema:

Begroeiing
Dikorastushchie vruchten, chairy
Fauna
Gevaarlijke planten en beest

© 2005-2009 www.srimeanextreme.som. Alpen toerisme en extrim in de Krim.
In het citaat van de materielen saita direct giperssylka op www.srimeanextreme.som Verplicht