goрный tурhзm h эkctрhm c Kрыmу 
Gl222222
::  BELANGRIJKSTE  ::  FORUM  ::  ZOEK  ::
Alpene de Krim en IUBK
·Geografie, relef, klimaat
·Krymskaya toponimika
·Rechnaya netwerken
·Begroeiing en beest
·Geologisch geheim de Krim
Toebereiding te routeert
·De keuze van de stijl van recreatie
·Toerisme met betrekking tot bezdorozhiu
·Cartography
·Het kamp apparaat
Actief toerisme en extrim
·Peshekhodnyi toerisme
·Skalolazanie
·Bejaag en rybalka
·Fietsen, bantam auto-safari
·Paarden en osliki
·Archeologie
·Daiving
·Paraplanerizm
·Extrim-wedstrijden
·Wintersport
·Olympisch steunpunt
·Strijd lettere
·Rolevye wedstrijden
Kosten om aan te treffen
·

·

·

·
Kaart
Sm111111

Geologisch geheim Alpene de Krim. Aardbevingen, aardverschuivingen, obvaly, gezeten

Het gerief van de bestuderingen van geologische objecten, de eenvoud van de uittrekking okamenelostei oeroude beest en verzamelen van de collecties bekoren hier kenners van rond de wereld. Ok en iuveliry werk met krymskimi samotsvetami van de kwarts groepering: Serdolik, jasper, agaat, khaltsedon, alpen khrustal. Hen niet complex om en tussen gebruikelijk plyazhnoi rotsblok te vernemen. En tussen salesmen suvenirami kan worden getroffen bedrevene die zal omstreeks de eigenschappen van deze Stones voorschrijven, en kunnen en wil kennismaken met iuvelirami of kollektsionerami.

Geologische werkwijzen zijn geloofwaardig tsirkovomu illiuzionu: Dramatichno, grafische voorstellng, maar naar het eind onverklaarbaar. Heilige bronnen, naar dissonante wetten gidrologii en zwaartekracht; Ondergronds labirinty in de dozijnen kilometers; Vulkanicheskie zherla, oprokinutye nabok; Skalnye selecties zonder het terrein, voznikshie nevest vanwaar; Marine kinkhoorns op kilometrovoi hoogtepunt; Eeuwige ldy en lednikovye rotsblokken; Arenaceous vlechten veranderende de landsgrenzen, hoe zablagorassuditsya ... Alle dit stenig khaosy, istukany, kaniony, van de grot, waterfalls is niet eenvoudig prachtig, en goddelijk prachtige en opslag in zichzelf zhertvennuiu bloed, dikwijls en menselijk.

De Krim izdavna is basis voor de onderwijze praktische werker van studenten de-geoloogen van Oekraine, Rusland en andere landen. Belangrijkste gebied praktische werker – vallei rechki Bodrak in Bakhchisaraiskom gebied (zat Trudoliubovka en Winderig beneden Observatory), alsmede de voorstad van Simferopol en Alushty, ok en natuurlijk, gebied van het landschap belang Karadag.

Het terrein van alles behalve alle kuste kuuroorden rijke obnazheniyami magmaticheskikh en osadochnykh rassen, van de barok puckers en de vormen van verwerend, obvalnymi khaosami, door de grotten, waterfalls, enorme rotsblokken, oorsprong welk tot toe nu veroorzakers disputeert tussen de wetenschappers.

De onderzoek van de geologische hersengymnastiek van de voorstad van Simferopol en Alushty in vele stelde de loopbaan vast respectievelijk liden van een geleerd genootschap Alexandra Fersmana, de professoren van Vladimir Lebedinskogo en andere gewetene wetenschappers.

Tot toe nu de kwesties van de wetenschappers veroorzaken oorsprong Salgirskoi en Alushtinskoi valleien, van Ruime kaniona de Krim, van mnogoetazhnost krymskikh grotten, de "verkeerde" orde van het beddengoed van elk meere oeroude rassen overheen elk meere nakomeling in meerdere alpene selecties in Bodraxkoi vallei, op Simferopolskogo pondage en voorstad Belogorska.

Het is algemeen, kan worden gezegd die de meest prachtig van krymskikh bergen zijn en de meeste baffling – Prongs Ai-petri en stenig kegelen op de hellingen van de berg Sokol, de stenige idoolen van De vallei van De bangmakerijen en Karadag, iuzhnoberezhnye khaosy van magmaticheskikh rassen en ostrovki-ottorzhentsy in de zee, otvalivshiesya daardoor grandioznykh catastrofes van de zoom Yaily.

Alle door de eeuwen de kwesties veroorzaakt van de deskundigen. Maar ook voor gebruikelijke toeristen reizend op de autobussen, bantam auto's, alpene fietsen, door de top of ongedeeld peshkom geologische excursies zeer interessant en laten niet indrukken vergaten.

Een van ongedeeld en prettige wandelwegen - van Alushty westelijke tot toe kaap Plaka. Het is zeer geschikt om met betrekking tot waterkering Professorial ugolka, mee de straat overheen pansionatami "Crystall" en "Cascade" en nader met betrekking tot footpath langs de stranden en waterkeringen Hemelsblauwe, Karabakha, van De afgrond, Karasana en Partenita zich te verroeren.

Populaire ook reis op het plat Chatyrdaga met het bezoek van krasiveishikh karstovykh grotten Pilletje en Emine-bair-khosar.

De Krim is een van de meeste gestudeerde de geoloogen van de delen van wereld. Niettemin laatste verstaanbaarheid erin geologische geschiedenis niet. Daarvandaan bestaan besef aandachtig om alle aan te horen, naar die jullie met betrekking tot deze beweegreden zullen excursies verlinken, en om speciale geologische gidsen te lezen. Maar whereat Gent om nestykovki en tegenstellingen in de uitduiding van geologische geschiedenis en moderne werkwijzen te vernemen. En om erover de zelve te peinzen. Kan, waarheid zal naar namelijk jullie openen ...

Krymskie bergen zijn een van de koppelingen van grote ceintuur alpen khrebtov welk heet Alpen. Maar zelfs op eerst uitzicht naar persoon, vertrouwd met Kaukasus of Karpaten, de bergen van onze schiereiland zullen niet enkel laag maar ook meerdere van niet typisch met betrekking tot vorm schijnen. Het feit is die in de theorieen nieuw globaal tektoniki yaily van en predgoria de Krim vovse worden door de bergen niet beschouwd. Dit leix recht overeind staand op kilometrovuiu hoogtepunt de boord van het platform. Net zo alle platformen (bijvoorbeeld, Naar het oosten-Europees) het heeft "dvukhetazhnoe constructie" is een geplooide kelder van barok smyatykh tavricheskikh slantsev en molteken chekhol izvestnyakov.

Wat maakte machten pripodnyali platform en zijn zuiden boord lijkend op naar de bergen? –Ok gelijk als overal. Omstreeks dreife continents, meer precies omstreeks de motie van materikovykh en oceanische borden zelfs op school verstrijken. Ine het algemeen, deze moties in horizontaal vliegtuig worden voor De ijsje leeftijd, en in vertikaal - na het het bewerkt. Maar terugstromingen en sbros napryazhenii in de motie van de borden verrijzen en in onze tijdperken in de vorm van de aardbevingen.

IN de Krim met IV in. Tot toe n. E. Er toe het heden tijdperk kwam 77 sterke aardbevingen voor. De meeste verstorende, misschien, was aardbeving 1341 g., Die terzijde van de Krim omvatte grote vierkante, maakte vergezelde zatopleniem deel droogmaken de wateren van Zwarte zee en "verooraaakte schade niet beschreef".

De aardbeving van beeindigen XV in. Obrushilo berg en fortess op Yaltinskogo kaap en zodanig schrik veroorzaakte op inwoners welk zij renden, van opustenie Jalta continueerde alles behalve 70 jaren oud.

In 1927 g. 26 Juni en in de avond met 11 op 12 September voorgekomene twee aardbevingen die vernietigingen veroorzaakten op Het zuiden kustlijn van Sevastopol tot toe Feodosiya gevoeld niet enkel op Krymskom schiereiland maar ook vandaan buiten achter het het beperkingen.

Na 1927 g. Verstorende aardbevingen in de Krim was niet, maar apparata op seismostantsiyakh jaarlijkse vangst dozijnen zwak porren.

De meerderheid van epitsentrov krymskikh aardbevingen resideert naar Zwarte zee op het stadsdeel tussen Jalta en Gurzufom. Het vuur-plaatsen van de aardbevingen zetelen inzonderheid op de diepte van 10 tot toe 40 km. Als sproetsirovat het vuur-plaatsen van de aardbevingen op aards vlak, dan zullen zich ontpoppen die zij sosredotocheny in het steile deel van de helling van chernomorskoi delven op de dieptes tussen 200 en 2000 m. Meerderheid epitsentrov wordt tussen materikovoi zandplaat geconcludeerd en de platte bodem van de abyssal delven van Zwarte zee.

Het blijkt, bestaat elk verbinding tussen zemlyatryaseniyami en de delven van Zwarte zee. De uplift van Krymskikh bergen wordt pododviganiem beneden hun stichting van de bodem van Zwarte zee verbonden aan. Verwerkend van de rassen van het progressieve deel van het bord van Zwarte zee in shovnoi zone vormde kus ketting intruzivnykh tel. Deze berg Pilyaki, Aiu-dag, Sharkha, Kastel en andere. De meeste machtige catastrofe verdorde vulkaan Karadag.

Seconde lijn machtig shirotnogo razloma verstreek met betrekking tot lijn Bakhchisarai – Simferopol, waar ook kwam menigte intruzii voor. Nu er het is mogelijk liubovatsya magmaticheskimi door de rassen in talrijke loopbanen.

Op Kerchenskom schiereiland machtige tektonicheskie motie leidde tot wat in razlomy provalilis organische materielen, misschien de residuen van de wouden of moerassen, of ozernyi dichtslibben. Hun gisting continueert niet naar grote diepte, en vloeiende vuiligheid wordt door zeer specifieke gryazevye vulkanen verkwist.

Ravninnyi de Krim en abutting aan hem van de kustlijn – zone, kalm aangaande de aardbevingen. Maar ze wedervaart van vertragen progibanie bom-bestendige beschikking. Met hem wordt formatie van de olie en gasachtige borgsommen gekoppeld.

OP Het zuiden kustlijn materikovaya zandplaat als vroeg als, dan in andere plaatsen, en continentale helling is blij steil. IN Yevpatoriya, bijvoorbeeld, stranden zeer ondiep, en op Alushty en Jalta maar meteen diep.

Landsgrens materikovoi zandplaat en de steile helling van marinier delven de plaats presenteert van de aanslag van de stadsdelen van aarden dop wedervarend contrarily moderne vertikaale moties dirigeerde. Zij gaan neravnomerno, zijn vergezeld van porren, namelijk aardbevingen.

Op de territoria van Krymskogo schiereiland manifesteren aardbevingen en met het vuur-plaatsen, verafgelegen van hem op vele honderden van, van en die en de 1000 van de kilometers. Het is bijvoorbeeld, de verstorende aardbevingen van laatste tientallen en jaren oud in Roemenie, Turkije, Irak dokatyvaiutsya tot toe de Krim en wil ons weten door de porren door de macht in 2-4 punt. Dit de oscillatie draagt van de luisters en drozhaniiu posudy aan.

Veel zametnee aardverschuivingen, obvaly, osypi welk verrijzen beneden de invloed niet van stolko de inner machten van land, hoeveel van de machten van de zwaartekracht (van de aantrekking), van ontladend van de hellingen en verwerend. Zelve term "verwerend" - is blij de ongelukkig vertalend van Duits woord "fervitterung" van slaan "wind" weersgesteldheid aan. Bedoelt de ingewikkelde handeling van alle meewerken oorzaaken van de weersgesteldheid, allereerst zamerzaniya wateren in alpene krakken in de winter van, veeleer dan slechts vetra. Het is overigens, niet totaliter en expliciet, hoe voor het woord 'concept definitie" (vereenzelviging) in Het russisch was bolstered verhogen besef "term" welk totaliter Europese talen, incluis in Oekrainse middelen – exacte term.

Moshchneishii de meewerken oorzaak van de vernietiging van de kustlijn – de activiteit van de zee, stakingen van de golven van alsmede chemische razedanie rassen door zout water. En natuurlijk, breidend van de krakken in de rassen in zamerzanii wateren.

Moderne geologische werkwijzen gedrag en naar "sedaniiu" stranden, naar alpene obvalam en aardverschuivingen, enchance selevye (gryazekamennye toeloopen).

Alle deze werkwijzen toe de silhouet veranderen van de afgronden, kust lijn, de breedte veranderen van de stranden, compositie plyazhnykh otlozhenii. Dikwijls werden constructies zdravnits in kuste of alpene zone niet toepasbaar voor de bewoning. Niettemin voor de excursies zodanig objecten zijn de meest interessant, omdat met ieder hun bezoek zij wijziging. Zelfs stedelijke stranden na iedere storm predstaet in nieuw type. Ok en als jullie zullen kollektsionirovat de foto van stenige veters, bijvoorbeeld, in obryvakh peshchernykh steden, jullie dat schilderstuk ontdekken van hen verandert letterlijk voor het tweetal van de maanden.

Ik hoop, deze wil jullie instrueeren van de zorg in de keuze van de plaats van recreatie in de bergen, ja van en ranimost natuur jullie zullen ostree voelen.Complementarily op dit thema:

Geografie, relef, klimaat en de seizoenen van het toerisme. De eigenaardigheden van de weersgesteldheid in de bergen
Krymskaya toponimika
Geologisch geheim Alpene de Krim. Aardbevingen, aardverschuivingen, obvaly, gezeten

© 2005-2009 www.srimeanextreme.som. Alpen toerisme en extrim in de Krim.
In het citaat van de materielen saita direct giperssylka op www.srimeanextreme.som Verplicht